Tampereen Vuorekseen Isokuusen alueelle on valmistunut kaikkiaan 103 uutta asumisoikeusasuntoa, kolmeen puukerrostaloon. Modernit asumisoikeuskerrostalot ovat osa poikkeuksellista kuuden talon puukerrostalokokonaisuutta, joka on neliöiltään mitattuna Suomen suurin puukerrostalohanke. Lähes kaikki ASO-asunnot ovat jo löytäneet asukkaansa, mutta vapaana on vielä muutamia asuntoja.

 

Isokuusen puukerrostalokorttelin viimeisetkin asumisoikeusasunnot ovat valmistuneet loppuvuodesta 2021 osoitteisiin Aihkinkatu 6 ja Honkakuusenkatu 5. Vapaana on vielä muutamia kauniita ASO-asuntoja tästä tyylikkäästä puukerrostalokorttelista.

Asunnot ovat valoisia ja niissä on käytetty luonnonläheisiä, vaaleita sävyjä. Valittavana on erilaisilla pohjaratkaisuilla varusteltuja asuntoja. Asunnoissa on yhtä asuntoa lukuun ottamatta lasitettu parveke, joka jatkaa kodin sisätiloja mukavasti ulos ja toimii lisähuoneena lämpiminä vuodenaikoina.


Lähes kaikissa asunnoissa on myös oma sauna, joten saunomaan pääsee silloin kun itse haluaa. Asukkaiden yhteiskäytössä on muun muassa talopesula, ulkoiluvälinevarastot sekä leikki- ja oleskelupaikat korttelin yhteisellä piha-alueella.

Aihkinkatu 6:n ja Honkakuusenkatu 5:n asunnot on helppo sisustaa oman maun mukaan. (Kuvassa esimerkkiasunto A 31, 2h+kt+s, 46,5 m²).

Ekologisesti kestävää elämää luonnon helmassa

Isokuusen asuinalue sijaitsee Vuoreksen pohjoisosassa. Puutarhakaupungiksikin kutsuttu Vuores tarjoaa asukkailleen ekologisesti kestävää elämää luonnon helmassa moderneissa puitteissa.


Alueella on kaupunkioloihin poikkeuksellisen runsaat ulkoilureitit. Vuoresta ympäröivät metsät ja pienet järvet tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet lähes kotiovelta. Vuores ihastuttaa pikkukaupunkimaisella tunnelmallaan, ekologisuudella, arkkitehtuurilla, moderneilla teknologisilla ratkaisuilla ja upealla luonnolla.


Vuoreksen aktiivinen asukasyhdistys järjestää asukkailleen erilaista toimintaa. Asukasyhdistys ylläpitää esimerkiksi Särkijärvellä uimarantaa, jossa on vuokrattavissa muun muassa SUP-lautoja ja kajakkeja.


Koirien ja heidän omistajiensa iloksi Vuoreksessa on koirapuisto ja koirametsä. Vuoreksen alueella on aloittanut myös oma partiolippukunta.

Mieli lepää Vuoreksen Koukkujärven luontopolulla.

Hyvät lähipalvelut ja kulkuyhteydet

Vuoreksessa on hyvät peruspalvelut, kuten esimerkiksi yhtenäiskoulu, neuvola, hammashoitola sekä päiväkoteja. Vuoreskeskus ruokakauppoineen ja ravintoloineen sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä TA:n asumisoikeustaloista.


TA:n asumisoikeuskerrostalojen läheisyyteen on juuri avattu päiväkoti sekä koulu esi- ja alkuopetuksen luokille 0–2. Lähipalvelut paranevat tulevaisuudessa myös päivittäistavarakaupalla.


Vuoreksessa asuva pärjää hyvin myös ilman omaa autoa, sillä lähipalvelut ovat kävely- ja pyöräilyetäisyydellä. Kattava kevyen liikenteen verkosto tarjoaa turvallisia ja viihtyisiä reittejä niin päivittäiseen liikkumiseen kuin lenkkeilyyn ja ulkoiluun. Tampereen keskustaan kulkee arkisin useita bussivuoroja tunnissa. Bussilla pääsee myös muun muassa Hervannan suuntaan, ja Hervannan kautta keskustaan kulkiessa osan matkasta voi kulkea ratikalla. Omalla autolla liikkuva pääsee helposti kaupunkiseudun kehäväylille ja moottoritielle.

Suomen suurin puukerrostalokokonaisuus

Isokuusen kuuden puukerrostalon kokonaisuus on kooltaan peräti 13 600 kerrosneliötä. Näin suurta määrää puukerrostaloneliöitä yhtenä hankkeena ei ole toteutettu Suomessa aiemmin, ja hanke on iso kokonaisuus myös Euroopan mittakaavassa. Hankkeeseen liittyy myös laaja Tampereen yliopiston tutkimushanke Pukki, joka selvittää puukerrostaloihin liittyvien verkostojen arvonluontia sekä kiertotalouden ja liiketoimintamallien kehittämistä puurakentamisen näkökulmasta.


Rakennusten perustukset ja alapohja ovat betonia, mutta tästä ylöspäin kaikki on puuta. Kantavat rakenteet sekä portaat ovat puuelementtejä, kuten hissikuilu ja vesikattokin. Puurunkoisen kerrostalon hiilijalanjälki on betonirakenteista pienempi kaikissa rakentamisen vaiheissa. Puurakentaminen tukeekin hyvin Tampereen kaupungin tavoitteita hiilineutraaliuudesta.


Hankkeen kehittäjänä ja KVR-urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkworks Arkkitehdit Oy.

Olohuoneesta pääsee lasitetulle parvekkeelle. (Kuvassa esimerkkiasunto C77, 2h+kt , 40 m²).

 

Ajankohtaista