Koti on yhä useammalle nykyisin myös työpaikka – ainakin osa-aikaisesti. Etätyön lisääntyminen näkyykin isompien asuntojen kysynnässä. Monet toivovatkin kotiinsa erillistä työhuonetta tai tilaa työpisteelle.

 

Turun Fresenkatu 6:n työhuoneen ikkunasta avautuu upea metsämaisema          

Vaikka yleisesti uudet asunnot erityisesti pääkaupunkiseudulla ovat keskimäärin yhä pienempiä, pyrimme me TA:lla edelleen tekemään riittävästi myös tilavia asuntoja.  – Joskus aikaisempina vuosina kaksioita ja yksiöitä kysyttiin paljon, nyt halutaan yhä enemmän kolmiota tai vieläkin isompia asuntoja, kertoo TA-Yhtiöiden myyntijohtaja Pirjo Nieminen.  Asunnoistamme lähes puolet on kolmioita tai isompia, vaikka kaksioita onkin vielä lukumäärältään eniten. Yksiöitä asunnoistamme on vain noin 8 prosenttia.

Ylimääräinen makuuhuone toimiikin usein työhuoneena. Työpisteitä sisustetaan myös makuuhuoneeseen tai työhuoneeseen. Markkinoilla on nykyään saatavilla tyylikkäitä työpöytiä, jotka istuvat monenlaiseen sisustukseen.

Kevyt lasipöytä sopii myös olohuoneeseen kuten Kirkkonummen Osmussaarenkaari 10:ssä

Etätöiden ja etäopiskelujen myötä myös laajakaistayhteyksien merkitys on kasvanut entisestään. TA:lla nopeat nettiyhteydet sisältyvät useimmiten vuokraan tai käyttövastikkeeseen.

Liiketila kodin yhteydessä

Kaikissa ammateissa etätyö ei ole mahdollista. Esimerkiksi kampaajan tai hieroja arkea saattaa kuitenkin helpottaa se, jos liiketila olisikin kodin yhteydessä. Yhä useammin asuntoja suunnitellaankin niin, että alimpien kerrosten asunnot ovat kaksitasoisia: katutasossa on liiketila, josta pääsee sisäkautta rappuja pitkin yläkertaan ja yksityisiin asuintiloihin.

Siisti ja rauhallinen työpiste Vesirattaanmäki 3:n makuuhuoneessa

Tällaisia kodin ja toimitilan yhdistäviä huoneistoja löytyy niin vuokra- kuin asumisoikeusasunnoistakin, esimerkiksi Sipoossa Jokipuistontie 1:n vuokratalosta sekä Espoossa Suurpellon Puistokatu 10:n asumisoikeustalossa.

Erillinen työhuone Kuopion Lehtokatu 1:ssä takaa työrauhan     

Ajankohtaista