IMG 5656

Uudistettu asumisoikeuslaki on tullut voimaan vaiheittain 1.1.2022 alkaen. Syyskuun 2023 alusta alkaen ARA eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on myöntänyt asumisoikeusasunnon hakuun tarvittavia järjestysnumeroita. Myös vanhat, kunnalta aiemmin haetut numerot, ovat vielä siirtymäajan voimassa. Tällä hetkellä asumisoikeusasuntoa voi siis hakea joko uudella, ARAn myöntämällä numerolla tai vanhalla kunnan myöntämällä numerolla. Siirtymäajan kunnan myöntämät numerot ovat paikallisesti etusijalla.

Jos sinulla on kunnan myöntämä järjestysnumero ja haluat käyttää sen, toimi viimeistään nyt. Kunnan myöntämät numerot vanhenevat vuoden vaihteessa, eikä niillä voi enää sen jälkeen hakea asuntoa. Mitä vanhempi eli pienempi numero sinulla on, sen paremmalla sijalla olet. Pieni, 1.9.2023 jälkeen ARAsta haettu numero ei kuitenkaan mene kunnan isomman numeron edelle. Hakulomakkeessa kysytään, onko numero saatu ARAlta vai kunnalta ja tieto myös tarkistetaan asuntoa myönnettäessä.

1.1.2024 alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea ainoastaan ARAlta saadulla järjestysnumerolla, joka on voimassa kaksi vuotta sen myöntämisestä.

Tällä hetkellä asumisoikeusasuntoja on hyvin tarjolla. Kaikki heti vapaat asuntomme löydät täältä.

 

Lue lisää ASO-lain uudistuksesta täältä.

Ajankohtaista