112327 kivikonkaari40 08 1 1

Pesemällä pesu- ja wc-tilat viikoittain, lika ei pääse pinttymään ja puhtaanapito on helpompaa. Pesuaineiksi riittävät astianpesuaine tai yleispuhdistusaine. Pinttyneeseen likaan voi kokeilla tarvittaessa tehokkaampaa puhdistusainetta. Siivousvälineiksi sopivat erilaiset siivousliinat sekä naarmuttamattomat pesusienet ja -harjat.

Wc- ja pesutilojen viikkosiivous:

 1. Aloita pyyhkimällä näkyvät pölyt tasoilta ja peilikaapin päältä. Muista pyyhkiä hyllyt myös peilikaapin sisäpuolelta.
 2. Imuroi lattiat ja pyyhi kostealla lattiamopilla.
 3. Pyyhi peilit nukkaamattomalla kostealla liinalla. Kuivaa ikkunaliinalla tai talouspaperilla. Peilien pesuun voi käyttää myös ikkunanpuhdistusainetta.
 4. Puhdista käsienpesuallas naarmuttamattomalla sienellä tai harjalla. Pese altaasta huolellisesti myös hana, tulppa, ylivuoto- ja viemäriaukot. Huuhtele allas lopuksi.
 5. Pese myös suihkutilojen hanat ja suihku. Puhdista seinäpinnat roiske-etäisyydeltä kostealla liinalla tai harjalla. Pese myös suihkuseinät ja kuivaa esimerkiksi ikkunankuivaimella.
 6. Käytä wc-pöntön ja -istuimen pesuun eri pesuvälineitä kuin muun kylpyhuoneen pesuun. Suihkuta pesuainetta altaan sisäpuolelle ja harjaa allas huolellisesti wc-harjalla. Huuhtele lopuksi vetämällä wc. Pyyhi pöntön ulkopinnat pesuaineliuokseen kastetulla liinalla. Muista pestä lopuksi myös wc-harja.
 7. Likaantuneet laatat ja niiden saumat voi pestä kevyesti harjaamalla. Saumoihin voi käyttää myös erillistä kapeaa saumaharjaa. Huuhtele lopuksi laatat ja kuivaa ne esimerkiksi lattiakuivaimella.

kayta vetta harkitusti

Pese lopuksi siivousvälineet ja laita ne kuivumaan. Vaihda samalla myös käsipyyhkeet!

Muista pestä silloin tällöin myös lattiakaivo.

Puhdista kaivo näin:

 • Nosta viemärin kansiritilä irti.
 • Nosta hajulukko varovasti ulos ja poista sieltä kertynyt lika kuten hiukset.
 • Puhdista kaivo sekä kansiritilä pesuainevedellä ja esimerkiksi vanhalla astianpesuharjalla.
 • Huuhtele kunnolla ja kiinnitä lattiakaivon osat takaisin paikoilleen. Tarkista, että hajulukko tulee tiiviisti paikoilleen.
 • Lattiakaivoon kannattaa hankkia suodatin, joka kerää hiukset ja epäpuhtaudet.

 

 

Ajankohtaista