J77 0276 1


Kangasalan Hakakuja 2:n asumisoikeuskohteessa vietettiin pihatalkoita toukokuun lopulla. Sää oli suotuisa ja talkoolaiset saivat puuhailla kesäisissä tunnelmissa. Hyvällä säällä saattoi olla osansa osallistumisinnokkuuteenkin.


- Talkoissa oli läsnä kaiken kaikkiaan 17 henkeä, mikä on isoin osanotto lähivuosiin, kertoo talon asukas ja asukastoimikunnan yhteyshenkilö Anna Mäkelä. Pienessä yhtiössä asuntojakin on vain 15.

Talkoissa siistittiin porukalla yleisiä piha-alueita: haravoitiin, harjattiin, kerättiin roskia ja oksia, korjailtiin leikkipihan maastoa talven aiheuttamilta muutoksilta. Yleisilme jo ennen talkoita oli siisti, sillä taloyhtiön piha on viime kesänä uusittu ja sitä on pidetty koko ajan siistissä kunnossa.


Naapureiden tapaaminen olennainen osa talkoita

- Piha-alueen siistimisen lisäksi iso osa talkoista oli naapureiden kanssa kuulumisten vaihtoa, taloyhtiön asioista keskustelua, lasten leikkiä ja yleistä seurustelua – sekä tietysti talkooeväistä nauttimista, Anna Mäkelä kertoo.

- Asukastoimikunta järjesti talkootarjoilut. Eväät olivat perinteiset: juomia, grillimakkaraa ja pientä makeaa.  

Kevättä on pidetty Hakakujan asukkaiden mielestä hyvänä talkooajankohtana, sillä luonnon mukana myös taloyhtiön asukkaat heräävät ja kaipaavat piristystä sekä pihaan että sosiaaliseen elämään.

- Hakakujalla on ollut pitkään tauko talkoiden järjestämisessä, mutta nyt talkoita on pidetty kolmena keväänä peräkkäin.

J77 0280 1

 
Uusittu piha ja isännöitsijän toiminta keräsivät kiitosta

Anna Mäkelä kertoo, että pienessä rivi- ja paritaloyhtiössä asuu monenlaista ja -ikäistä väkeä.

- Täällä on lapsiperheitä, pariskuntia ja yksin asuvia. Tällä hetkellä asukkaiden joukossa on niin useita vuosia asuneita kuin ihan tänä keväänä muuttaneita.

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä taloyhtiön ilmeeseen ja viime kesänä uusittuun pihaan. Isännöitsijä Jaakko Antinlaakson toimintaa kehuttiin. - Jaakko tarttuu asioihin, tekee ne reippaasti ja on helposti lähestyttävä, Mäkelä summaa asukkaiden ajatuksia.

Uusi grilli sai myös kiitosta. - Grilliä on tarkoitus käyttää juurikin asukkaiden yhteisiin hetkiin.

J77 0269 1J77 0277 1

Lue lisää:

Hakakuja 1 asumisoikeusasunnot

Ajankohtaista