Palkkasimme tänä kesänä 72 kesätyöntekijää ympäri Suomea erilaisiin tehtäviin. Rami Vepsäläinen kertoo ensimmäisestä kesätyöpaikastaan TA:n pihatyöntekijänä.

 

rami3

21-vuotias Rami Vepsäläinen pääsi tänä kesänä aloittamaan työuransa TA:n pihatyöntekijänä. – Tämä on ensimmäinen työpaikkani. Viime kesänä en onnistunut saamaan työpaikkaa, joten autoin vanhempieni omakotitalon pihanhoidossa ja innostuin siitä sitten niin, että päätin hakea pihatöihin. Ramin ystävä oli viime kesänä vastaavissa työtehtävissä ja kaverinsa suosituksesta Rami haki työpaikkaa TA:lta. - Ensimmäistä kesätyöpaikkaa on tosi vaikea saada, kun aina pitäisi olla kokemusta. Hyvä kun TA palkkaa myös meitä, jotka emme ole vielä ehtineet kartuttaa työkokemusta, Rami toteaa.

Rami opiskelee ensimmäistä vuotta kone – ja rakennustekniikkaa Aalto-yliopistossa ja koska oman alan töitä ei ensimmäisen vuoden opiskelijalle juurikaan ole tarjolla, oli ulkohommat houkutteleva vaihtoehto.

Pihatyöntekijät työskentelevät 4-5 hengen tiimeissä, joita vetävät kokeneemmat työntekijät. – Tiimi vaikuttaa tosi mukavalta, meitä on paljon eri ikäisiä tyttöjä ja poikia ja tiiminvetäjät ovat hyviä, Rami kehuu työilmapiiriä ja työkavereitaan. – En tunne ketään entuudestaan, mutta toivottavasti kesän aikana saan myös uusia kavereita. Kavereiden ja työkokemuksen lisäksi Rami toivoo kesästä mahdollisimman aurinkoista. – Ulkohommissa säällä on aika iso merkitys, kyllä auringossa ja kuivalla ilmalla on kivempi tehdä töitä.

Pihatyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu mm. yleinen piha-alueiden siistiminen, ruohonleikkuu, rikkaruohojen kitkentä, pensaiden leikkuut ja mahdollisesti pientä maalausta.

Ramin kesätyöt alkoivat kesäkuun alussa ja jatkuvat elokuun puoleen väliin saakka. – Pari viikkoa ehdin lomailla ennen kuin työt alkoivat ja elokuussa menen vielä viikoksi Kreikkaan ennen kuin koulu taas alkaa.

Lue lisää: Kesätyöntekijät täyttävät jälleen TA:n pihat ja toimistot

Ajankohtaista