TA-Yhtiöt, Peab Oy ja Helsingin kaupunki järjestivät yhdessä arkkitehtuurikutsukilpailun Kruunuvuorenrantaan sijoittuvan asuntokorttelin suunnittelusta. Voittajaksi valittiin Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit Oy:n suunnitelma ”Cerro Torre”. Kruunuvuorenrantaan rakentuu lähivuosina merellinen, ainutlaatuinen kortteli.

CERRO TORRE havainne1


Lähellä rantaa sijaitseva kilpailualue on uniikki, merellinen ja luonnonläheinen kokonaisuus. Kortteli sijaitsee Kruunuvuorenselän itärannalla, vastapäätä kantakaupunkia. Tuleva Kruunusillat–hanke tuo kantakaupungin vain 15 minuutin raitiovaunumatkan päähän alueesta.

”Kruunuvuorenrannasta on toteutumassa urbaani ja merellinen valon kaupunginosa. Tämä kortteli, Kruunuvuorenselän tuntumassa, tarjoaa laadukasta ja kantakaupunkimaista asumista kolmen kilometrin päässä Kauppatorilta.  Kilpailu oli korkeatasoinen ja onnistui erinomaisesti. Toteuttamisen lähtökohdat ovat lupaavat”, kertoo Kruunuvuorenrannan projektinjohtaja Pirjo Siren Helsingin kaupungilta.

Kilpailutyö käsittää 204 korkeatasoista asuntoa, joista 75 on TA:n asumisoikeus- ja hitas-tuotantoa ja 129 Peab Oy:n omistusasuntotuotantoa. Rakentaminen käynnistetään vuoden 2019 alussa ja koko kortteli valmistuu vuonna 2021.

”TA-Yhtiöt haluaa olla mukana tuomassa ainutlaatuiseen kortteliin monipuolista ja monimuotoista kohtuuhintaista asumista”, sanoo TA-Yhtiöihin kuuluvan TA-Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Joenperä.

 Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat kaikki lisätiedot asunnoista, kun ne tulevat myyntiin. Uutiskirjeemme tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tietoa TA:n uudiskohteista, tapahtumista ja eduista. Uutiskirjeen voit tilata täältä.

 

Ajankohtaista