Nyt on aika suunnata katse tulevaan kesään! Palkkaamme ensi kesänä noin 100 nuorta kesätöihin eri puolille Suomea. Töitä on tarjolla niin pihoilla ja puutarhoilla kuin toimistoissa ja varastollakin.

IMG 1586 web

- Kesätyöpaikkojen haku on nyt auki, kertoo TA-Yhtiöiden henkilöstöjohtaja Piia Parkkali. Suurin osa kesätyöpaikoista on pihahommia, mutta myös erilaisia toimistotöitä sekä varasto- ja remonttitöitä on tarjolla. – Pihahommiin voi hyvin hakea, vaikka aiempaa työkokemusta ei vielä olisikaan. Vaatimuksena on 16 vuoden ikä, reipas ja innostunut asenne sekä halu oppia uutta, Parkkali kertoo.

Kesätyöpestit kestävät kuukaudesta useampaan kuukauteen. – Palkkaamme hyvissä ajoin keväällä puutarha-alan ammattilaisia tiiminvetäjiksi, jotka kartoittavat tulevan kesän työt ja opastavat sitten ensikertalaisia, Parkkali selventää.

Pihatöitä tehdään tiimeissä, joissa on aina yksi kokenut tiiminvetäjä sekä neljä nuorta, joilta ei vaadita kokemusta eikä ajokorttia. – Pihoilla on paljon kitkemistä, siistimistä ja haravointia, mutta halukkaat pääsevät käyttämään myös raivaussahaa ja muita raskaampia työkoneita, Piia toteaa.

Vaikka haku alkaa jo tammikuussa ja ensimmäiset sopimukset tehdään helmi-maaliskuussa, kannattaa paikkoja kysellä vielä myöhemminkin keväällä. – Työntekijöiden määrä tarkentuu kevään kuluessa, kun tiiminvetäjät kartoittavat kuinka paljon tehtävää on.

Toimistotöihin palkataan pääasiassa hieman vanhempia nuoria, joilla on jo enemmän opintoja tai työkokemusta takanaan. – Moni aloittaa meillä pihatöissä ja opintojensa edetessä hakee sitten vaativampia työtehtäviä. Moni vakituisistakin työntekijöistämme on aloittanut pihahommista, kertoo Parkkali.

TA-Yhtiöt on myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjassa mukana olemalla TA-Yhtiöt sitoutuu muiden kampanjaan osallistuvien työnantajien tavoin kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen. Periaatteet ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

Kesätöitä voi nyt hakea nettisivujen kautta täyttämällä sähköisen hakemuksen, johon liitetään oma CV. Avoimet kesätyöpaikat ja hakemus löytyvät osoitteesta ta.fi/rekrytointi.

 

Piian vinkit kesätyön hakuun:

1. Uskalla hakea töitä, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta.

2. Tee hakemus itse, älä laita vanhempia tekemään sitä puolestasi.

3. Älä lupaile liikoja.

4. Valmistaudu kertomaan itsestäsi sekä hyviä, että kehitettäviä asioita.

5. Tule ajoissa haastatteluun.

6. Muista reipas asenne, sillä pääsee pitkälle.

 

Lue lisää:

Alinan kesä meni nopeasti pihatöissä

Ajankohtaista