Launeen keskuspuisto on upea ulkoilualue, johon useat lahtelaiset asukkaamme pääsevät kotoaan helposti kävellen. Alueella riittää tekemistä, jopa niin paljon, että hieman kauempaakin kannattaa poiketa alueelle ulkoilemaan. Puistossa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja, syödä eväitä ja nauttia luonnosta. Alueella on runsaasti tekemistä kaikenikäisille ympäri vuoden.

laune2

1-vuotias Elli nauttii ulkoilusta Launeen perhepuistossa. Taustalla syyskuussa 2017 valmistunut Kaarikatu 31.

 

Perhepuistossa leikitään läpi vuoden

Keskuspuiston suosituin alue on Launeen perhepuisto, joka on Lahden kaupungin ylläpitämä, kaikille avoin leikkipuistoalue. Lapset viihtyvät tuntikausia perhepuiston liukumäkiä ja kiipeilytelineitä testaten. Liikennepuistossa saa opetella liikennesääntöjä ja polkupyörällä ajoa turvallisessa ympäristössä. Puistossa on sen aukioloaikoina lainattavissa myös hieman erilaisempia ajopelejä isommillekin lapsille.

Leikkipuistoihin pääsee leikkimään milloin vain ja perhepuiston aukioloaikoina myös esille nostetut kausileikkivälineet ovat vapaassa käytössä. Koululaisten loma-aikoina myös päärakennuksen leikkitilat ja ruokailutila eväiden syömiseen ovat avoinna kaikille. Puistossa järjestetään myös ohjattuja toimintatuokioita sekä kerhotoimintaa.

Vauhtia ja toimintaa myös isommille

Perhepuiston lisäksi keskuspuiston alueella on muun muassa keilahalli, rullaluistelurata, frisbeegolfalue, harjoittelujäähalli, sirkuskenttä, minigolfratoja, skeittiparkki sekä lähiliikuntapaikka. Alueella on myös parkourpuisto, jossa on runsaasti kiipeilytelineitä ja erilaisia esteitä lajin harrastajille.

Lemmikkejäkään ei ole unohdettu. Alueella on koirapuisto koirien leikkihetkiä ja vapaata ulkoilua varten. Muualla puistossa koirat tulee pitää kytkettyinä.

Rauhallisia ulkoiluhetkiä

Myös varttuneempi väki viihtyy Launeen puistoalueella. Alueella on yli 400 eri kasvilajikkeen puulajipuisto eli arboretum, joka houkuttelee turisteja ja kasviharrastajia kauempaakin. Puistossa on pienehköissä saarekekumpareissa puita ja avaraa nurmipintaa oleskelua varten. Keväällä pilvikirsikat kukkivat näyttävästi valkoisten narsissien kanssa.

Kotieläinpihalla pääsee ihmettelemään maatilan eläimiä

Aivan perhepuiston lähellä sijaitsee myös viihtyisä kotieläinpiha. Astuessa porteista sisään Yli-Marolan kotieläinpihalle ei uskoisi, että ollaan aivan Lahden keskustan läheisyydessä. Vanhan maatilan pihapiirissä on aitauksissa niin sikoja, lehmiä, kanoja kuin alpakoitakin. Viihtyisässä kahviossa tai piha-alueella voi nauttia kupin kahvia ja ajoittain tilalla on myös muuta ohjelmaa.

Yli-Parolan kotieläinpiha on Lahden 4H-yhdistyksen ylläpitämä maatila, josta on tullut yksi Lahden suosituimmista matkailukohteista. Kesän aikana tilalla järjestetään lapsille leiritoimintaa ja koulujen toiminta-aikana runsaasti kerhoja.

yli parola1

TA:lla on Launeen alueella useita asumisoikeus- ja vuokrakohteita. Lue lisää Lehtokatu 1:stä, Uudenpellonkatu 2:sta, Uudenpellonkatu 8:sta ja 10:stä sekä Kaarikatu 11:ta ja Kaarikatu 31:stä. Myös Hennalan alueella sijaitsevat Sorvarinkatu 9:n vuokrakohde sekä Sorvarinkatu 16, 20, 26 ja 28 asumisoikeuskohteet sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä.

Ajankohtaista