Sivustomme käyttää evästeitä, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän. Lue lisää tietoa aiheesta

Espoolainen Kaarina etsi miehensä kanssa lähes parin vuoden ajan rauhallista asumisoikeusasuntoa riittävän läheltä palveluita. Pitkän etsinnän jälkeen sopiva paritalokolmio löytyi Espoon Puolarmetsästä. – Ennen tänne muuttoa asuimme kymmenen vuotta Leppävaarassa, aivan Sellon vieressä, mutta aloimme kaipaamaan enemmän rauhaa, Kaarina toteaa. Uutta asuntoa etsittiin aina Kirkkonummea myöten, mutta lopulta pariskunta totesi, että Kirkkonummi olisi heille, kauppakeskuksen läheisyydessä asuneelle ja usein Helsingin keskustassa käyville, liian kaukana ja jopa liian rauhallinen alue.

nainen metsässä

Puolarniitynkujalta löytyi asunto, joka täytti Kaarinan ja hänen miehensä vaatimukset. – Minulle maisemat ovat tärkeitä. Asuntomme sijaitsee niin, että näen ikkunasta luontoa ja kauniit metsämaisemat. Sisätiloja voi aina sisustaa ja laittaa mieleisekseen, mutta ympäristöä ei voi muuttaa, hän toteaa.

Laajalle alueelle rakennettu taloyhtiö

Kaarinan talo sijaitsee avaralla, kallioiden ja metsän ympäröimällä tontilla. Puolarniitynkuja 4 on 24 paritalon muodostama yhtiö, jonka asunnoista osa sijaitsee Finnoontien varrella ja osa Puolarniitynkujan puolella. – Tuntuu ihan kuin tässä olisi kaksi erillistä yhtiötä, Kaarina naurahtaa. Talojen väliin jäävällä isolla piha-alueella naapurit ovat tulleet tutuksi. – Täällä on aika paljon alkuperäisiäkin asukkaita, mikä mielestäni kertoo paljon yhtiöstä, toteaa Kaarina vuonna 1994 valmistuneesta paritaloyhtiöstä.

Isoon Omenaan helposti vaikka pyörällä

Vaikka Kaarina ja hänen miehensä hakivat ennen kaikkea rauhaa, pitivät he tärkeänä myös palvelujen läheisyyttä. – Ihan tässä kävelyetäisyydellä on useampikin pieni ruokakauppa ja Merituulen kauppakeskukseen on matkaa alle kilometri, Kaarina kertoo. Noin kilometrin päässä löytyy useita erikoisliikkeitä ja suuria marketteja, kuten urheiluvälinekauppoja, rautakauppoja ja puutarhakauppoja.

Puolarmetsästä pääsee kätevästi myös isompiin kauppakeskuksiin. – Tämä sijainti on kyllä hyvä ja keskeinen, Kaarina vakuutta. Finnoontietä ajaa muutamassa minuutissa Länsiväylälle ja siitä hetkessä Isoon Omenaan. Ison Omenan kauppakeskuksessa on erittäin laajat kaupalliset ja julkiset palvelut sekä hyvä ja monipuolinen ravintolatarjonta. – Matinkylän metroasemalla on liityntäpysäköinti ja jos on tarvetta kulkea esimerkiksi Itä-Helsinkiin, on metroaseman läheisyys plussaa, Kaarina toteaa. Isoon Omenaan ja Matinkylän sekä Niittykummun metroasemille pääsee kätevästi myös tontin kulmalta lähtevällä bussilla. Bussia ja metroa käyttäen Helsingin keskustaan pääsee noin 45 minuutissa. Pyörällä reilun kolmen kilometrin matka Matinkylän keskustaan taittuu helposti noin viidessätoista minuutissa.

Kotiovelta marjastamaan ja hiihtoladulle

Kaarinan kotipihalla ollessa ei arvaisi olevansa Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa ja vain lyhyen matkan päässä metroasemasta. – Tämä on tosi ihanaa aluetta. Olemme lähteneet kotoa kävellen marjastamaankin, hän naurahtaa. Puolarniitynkujalta on vain lyhyt kävelymatka puistoalueen halki Espoon keskuspuistoon, jossa on upeat ulkoilumahdollisuudet. - Täällä on todella hyvät liikkumismahdollisuudet. Vierestä lähtee lenkkipolut ja hiihtoladut, läheltä löytyy ulkokuntoilulaitteita, agilitypuisto, frisebeegolfrata ja kuplahalli, jossa voi harjoitella golfia läpi vuoden, Kaarina luettelee. Kaarina harrastaa itse muun muassa pyöräilyä, johon alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet.

Lue lisää Puolarniitynkujasta.

Lue lisää alueesta:

Espoon keskuspuisto

Puolarmaarin frisbeegolfrata

Golf harjoittelupaikka

Ajankohtaista