Siivoojat viihtyvät työssään TA:lla

TA:n oma siivouspalveluja tuottava yritys, TA-Asumispalvelut Oy, on työpaikka, jossa viihdytään. - Meillä työntekijöiden jaksamisesta huolehditaan ja tehtävien hoitamiseen varataan riittävästi aikaa, kertoo palvelupäällikkö Kati Simonen. – Kun siivoojat työskentelevät tiimeissä niin naurua ja juttua riittää, hän jatkaa.

iStock siivous

TA-Asumispalvelut Oy tuottaa siivous- ja kotiapupalvelua niin kotitalouksille kuin toimistoillekin. Koko viisihenkinen siivoustiimi tekee vaihtelevasti erilaisia siivouskeikkoja. – Siivoamme toimistoja, teemme muutto- ja remonttisiivouksia tyhjissä asunnoissa ja siivoamme ihan tavallisten ihmisten koteja, Simonen kertoo. Työntekijät voivat tietyssä määrin itse vaikuttaa siihen, millaisia töitä tekevät.

Siivoustiimi on hyvin kansainvälinen ja keskustelut tiimin kesken käydään suomeksi ja englanniksi. – Minä olen kotoisin Eestistä. Lisäksi meillä on siivoojia Suomesta, Filippiineiltä ja Nigeriasta, kertoo palveluesimiehenä toimiva Aigi Ohtla. Ohtla aloitti siivoojana viisi vuotta sitten ja edelleen palveluesimiehenä iso osa työajasta kuluu siivoukseen. – Lisäksi tehtävänäni on opastaa ja perehdyttää uusia työntekijöitä, hän kertoo.

Kasvava yritys etsii uusia työntekijöitä

Kysyntää kotisiivouksille on niin paljon, että uusia työntekijöitä rekrytoidaan jatkuvasti. – Tärkeimpiä ominaisuuksia hyvälle siivoojalle ovat tarkkuus ja halu oppia tuottamaan laadukasta siivouspalvelua, Simonen kiteyttää. Ammattilainen ei tarvitse olla, sillä TA-Asumispalvelut tarjoaa hyvän perehdytyksen sekä tiimin jatkuvan tuen. – Toki aikaisempi kokemus siivousalan töistä ja puhdistusalan koulutus katsotaan eduksi, mutta se ei ole mikään edellytys, Simonen huomauttaa. – Ajokortti on kyllä oikeastaan välttämättömyys, sillä siivouskohteita on ympäri Espoota, Simonen toteaa. Omaa autoa ei tarvita, koska työajot hoidetaan yrityksen autolla. Siivousvälineet myös pestään ja huolletaan työpaikalla. – Se on hyvä, että työt voi jättää työpaikalle eikä päivän päätteeksi tarvitse alkaa pesemään siivousliinoja omassa pesukoneessa, Ohtla sanoo.

Ohtla myös pitää siitä, että omiin työaikoihin voi itse vaikuttaa. – Tulen mielelläni mahdollisimman aikaisin töihin, jotta työpäivä myös päättyy aiemmin iltapäivällä ja iltaan jää enemmän vapaa-aikaa, Ohtla toteaa.

Ajankohtaista