Kesä ei hiljennä työtahtia TA:lla. Vaikka vakituiset työntekijämme suuntaavat ajatuksiaan jo kohti kesälomia, on toimistoilla ja kiinteistöjemme pihoilla täysi kuhina, kun kesätyöntekijät aloittelevat työrupeamaansa.

ryhmäkuva

Osa kesän 2018 pihatyöntekijöistä ryhmänvetäjineen aloittamassa ensimmäistä työpäiväänsä Espoon toimiston pihalla 4.6.2018

Ensimmäiset kesätyöntekijät aloittivat jo huhtikuun puolella ja pitkin kesää työntekijöiden määrä kasvaa. Kesätyöt kestävät yhdestä kuukaudesta useisiin kuukausiin. Nuorimmat kesätyöntekijämme ovat 16-vuotiaita, jotka aloittelevat työuraansa yleensä piha- ja puutarhatyöntekijöinä. Kokemuksen ja iän kartuttua monet siirtyvät vaativampiin, usein opintoihinsa liittyviin tehtäviin esimerkiksi myynnin ja taloushallinnon avuksi.

juliaJulia Kärnä, 24, aloitti kesäkuun alussa jo kahdeksannen kesänsä TA:lla. – Kiva palata tuttuihin työtehtäviin ja tuttuun työympäristöön, kertoo juuri puolen vuoden opiskelijavaihdosta Yhdysvalloista palannut Julia. Julia aloitti kesätyöt tyypilliseen tapaan 17-vuotiaana pihatöissä. – Olin kolme vuotta pihatöissä, sitten vuoden julkaisuosastolla käsittelemässä valokuvia ja nyt aloitan neljännen kesäni asuntomyynnissä, Julia kertoo.

Julia opiskelee psykologiaa Helsingin yliopistolla ja hänen on määrä valmistua noin vuoden kuluttua. –Kokopäiväistä omaa alaa koskettavaa kesätyötä on tosi vaikea saada ennen valmistumista, mutta tässäkin työssä pääsee hyvin hyödyntämään opittua, Julia toteaa.

TA-Yhtiöt on myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjassa mukana olemalla TA-Yhtiöt sitoutuu muiden kampanjaan osallistuvien työnantajien tavoin kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen. Periaatteet ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

 

Lue lisää:

Alinan kesä meni nopeasti pihatöissä

Kesätöitä jopa sadalle nuorelle kesäksi 2018

Ajankohtaista