iStock 155751694

Kesälomakausi alkaa olla kiihkeimmillään. Ihmisten lomaillessa asunnot jäävät usein tyhjilleen ja tyhjät asunnot houkuttelevat murtovarkaita. Näillä vinkeillä voit suojata kotisi varkailta ja vahingoilta.1. Kerro naapureille poissaolostasi ja pyydä heitä tarkkailemaan asuntoasi.

2. Tee sanomalehdelle jakelunkeskeytys tai ohjaa lehti kesäosoitteeseesi, jotta postilaatikko ei täyty liiaksi. Laita postilaatikkoon ”ei mainoksia” -tarra.

3. Älä siivoa pihaa liian siistiksi, vaan jätä esimerkiksi muutama lelu tai puutarhatyökalu pihalle, niin näyttää siltä, että asukkaat olisivat paikalla. Jätä asunto muutenkin asutun näköiseksi. Voit jättää verhot osittain auki ja ajastaa jonkin valon syttymään pimeän aikaan.

4. Pyydä tuttavaasi tai naapuriasi leikkaamaan nurmikko ja kastelemaan pihakukat pidemmän poissaolon aikana. Voit vastavuoroisesti hoitaa naapurin pihaa heidän lomaillessaan.

5. Tarkista, että pesukoneen ja astianpesukoneen hanat ovat kiinni. Irrota televisio, kahvinkeitin ja tietokone virtalähteestä.

6. Älä kerro sosiaalisessa mediassa, että lähdet lomalle ja asuntosi jää tyhjilleen.

Rentouttavaa lomaa!

Ajankohtaista