Sivustomme käyttää evästeitä, jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän. Lue lisää tietoa aiheesta

Tampereen väkiluku on noussut kymmenessä vuodessa yli kymmenen prosenttia ja samanlaisen kehityksen ennustetaan kasvavan pitkälle tulevaisuuteen. Tilastokeskuksen mukaan Tampereella oli viime vuoden kesäkuussa 228 901 asukasta.

iStock 537094243 1200px


– Väestönkasvu näkyy selvästi myös asuntojen kysynnässä, toteaa Tampereen alueen myyntipäällikkö Sanna Pajula. – Uudet asumisoikeusasunnot menevät todella hyvin kaupaksi. Esimerkiksi Tampereen Haukiluomaan rakenteilla oleva ja syyskuun lopussa valmistuva Pahkakatu 8 on ollut erittäin kysytty, Pajula kertoo. Pahkakadulle valmistuu yhteensä 27 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 58 neliötä. Asunnot ovat kaksioita ja kolmioita. Myös Tampereen Niemenrantaan Federleynkadulle viime vuonna valmistuneet asunnot varattiin hyvissä ajoin ennen valmistumista.

– Jatkamme asumisoikeusasuntojen rakentamista tulevinakin vuosina. Uskomme kysynnän kasvuun, Pajula toteaa. – Asumisoikeusasuminen on hyvä vaihtoehto kaikenikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin. TA:lla on Tampereen seudulla kaikkiaan 54 asumisoikeuskohdetta, joissa on yhteensä yli 1 300 asuntoa. Lisäksi uusia asumisoikeusasuntoja valmistuu Tampereelle ja Kangasalle. – Käyttöasteemme on todella korkea, Pajula kertoo. – Valmistuneissa asumisoikeuskohteissamme Tampereen seudulla on myynnissä vain vajaa 30 asuntoa tällä hetkellä.

Asumisoikeusasuntojen suosiota selittää muun muassa se, että ARAn asuntomarkkinakatsauksen mukaan asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeet ovat keskimäärin Tampereella yli 15 % markkinavuokria alempia.

Ajankohtaista