Aika suunnata katse tulevaan kesään! Palkkaamme jälleen tänä vuonna noin 100 nuorta kesätöihin eri puolille Suomea. Töitä on tarjolla niin pihoilla ja puutarhoilla kuin toimistoissa ja varastollakin.

ryhmäkuva

- Nyt on oikea aika hakea kesätöitä, henkilöstöpäällikkö Reija Taiha toteaa. TA:n kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnistynyt ja hakemuksia otetaan vastaan. Palkkaamme nuoria pääasiassa piha- ja puutarhatehtäviin, mutta myös erilaisia toimistotöitä sekä varasto- ja remonttitöitä on tarjolla. Kesätöitä on tarjolla niin pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Turussa kuin Oulussakin.

– Pihahommiin voi hyvin hakea, vaikka aiempaa työkokemusta ei vielä olisikaan. Vaatimuksena pihatöihin on 16 vuoden ikä ja valmius työskennellä vähintään kuukausi. Aiempaa työkokemusta ei välttämättä tarvita, joten tämä soveltuu hyvin vaikka ihan ensimmäiseksi työpaikaksi. Tärkeintä on positiivinen asenne sekä halu oppia uusia asioita, Taiha kuvailee.

Perehdytys työhön ja tiimin tuki

Työsuhteen alussa kaikki työntekijät saavat perehdytyksen työelämään, TA:n toimintatapoihin sekä organisaatioon. – Ei siis tarvitse jännittää, vaikka aiempaa työkokemusta ei olisikaan ja firma olisi vieras, Taiha rauhoittelee.

Pihatyöntekijöiden työpäivät koostuvat pääosin kitkemisestä, siistimisestä ja haravoinnista. – Päivät ovat vaihtelevia, ja kesätyöntekijät pääsevät tekemään alusta saakka oikeita töitä. Hyvin hoidetut pihat lisäävät asuinviihtyvyyttä, joten tällä työllä on ihan oikeasti merkitystä, Taiha kertoo.

Tiimi kokoontuu aamuisin toimistolla, josta lähdetään yhdessä eri osoitteisiin. Pihalla töitä tehdään 4-5 henkilön tiimeissä kokeneemman tiiminvetäjän johdolla. – Tiiminvetäjä auttaa ja tukee työn tekemisessä. Hyvässä porukassa on kiva tehdä töitä, Taiha kuvailee. Tiiminvetäjä myös suunnittelee työpäivien sisällön sekä opastaa ja ohjaa työtehtävien tekemisessä ja työvälineiden käyttämisessä.

Kesätöistä vakiduuniin

- Kesätyöntekijät viihtyvät yleensä hyvin, ja moni palaakin seuraavana kesänä uudestaan, Taiha kertoo. Moni vakituisista työntekijöistämme onkin aloittanut TA-uransa pihatyöntekijänä tai muissa kesätöissä. – Pihatyöt ovat erinomainen väylä muihin tehtäviin talon sisällä, Taiha sanoo. - Isona kasvuyrityksenä palkkaamme jatkuvasti uusia työntekijöitä eri tehtäviin ja jo tutuksi tulleet hyvin hommansa hoitaneet kesätyöntekijät ovat usein vahvoilla rekrytoinnissa, Taiha kertoo. TA:lla onkin tyypillistä, että monet työntekijöistä ovat TA-uransa aikana tehneet erityyppisiä työtehtäviä.

TA on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjassa mukana olemalla sitoudumme kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen. Näitä ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. – Nämä ovat asioita, jotka ovat meille muutenkin tärkeitä arvoja, Taiha vakuuttaa.

Kesätyöhaku on nyt käynnissä. Hae kesätöitä täyttämällä sähköinen hakemus soitteessa: ta.fi/rekrytointi

Lue lisää:

Alinan kesä meni nopeasti kesätöissä

Ajankohtaista