Länsimetron liikennöinnin aloittaminen vuonna 2017 helpotti merkittävästi monien arkea Espoossa. Kansainvälisen autottoman päivän eli auton vapaapäivän kunniaksi (22.9.) listasimme Länsimetron varrella sijaitsevia talojamme, joista on helppoa ja sujuvaa liikkua myös ilman omaa autoa.

Metro ohittamassa Ruoholahden metroasemaa

Länsimetron ensimmäinen vaihe valmistui marraskuussa 2017. Valmistunut ratalinja on 14 kilometriä pitkä Ruoholahdesta Matinkylään ja siinä on kahdeksan metroasemaa. Asemat ovat Helsingissä Koivusaari ja Lauttasaari sekä Espoossa Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä.

Tapiola

Ensimmäinen talojemme läheisyydessä oleva uusi asema on Tapiolan asema. Tapiolan asema on kiinteä osa sen yläpuolella olevaa kauppakeskusta ja Tapiolan palveluita. Tapiolasta on noin 2,5 kilometrin matka Metsäpirtintielle, jossa sijaitsee kymmenen paritalon asumisoikeuskohde. Metsäpirtintieltä matka metroasemalle sujuu helposti kävelemisen ja pyöräilemisen ohella esimerkiksi liityntäbussilla.

Urheilupuisto

Urheilupuiston asema sijaitsee Niittymaalla, Jousenpuiston pohjoisreunassa, urheilupuiston eteläpuolella osoitteessa Jousenpuistonkatu 2. Aseman sisäänkäynti sijaitsee aseman länsipäässä, Koivu-Mankkaan tien varrella. Urheilupuiston metroasemalta on lyhyt kävelymatka Nokitontunkuja 2:een, joka on rauhallinen rivitaloyhtiö aivan urheilupuiston välittömässä läheisyydessä. Yhtiössä on yhteensä 42 vuokra-asuntoa aina kompakteista kaksioista tilaviin yli sadan neliön perheasuntoihin.

Urheilupuiston metroasemalta on kävelymatka myös toiseen vuokrataloyhtiöön, Koivuviita 7:ään. Koivuviidasta metrolle kävelee alle kahdessakymmenessä minuutissa, matkaa on noin 1,5 kilometriä. Tässä arvostetulla alueella Tapiolan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa viihtyisässä rivitaloyhtiössä on 32 kaksitasoista asuntoa. Kohteen sijainti on ideaali lapsiperheelle myös päiväkotien sekä koulujen sijaitessa kävelymatkan päässä.

Niittykumpu

Niittykummun metroasema sijaitsee kauppakeskus Niityn yhteydessä Merituulentien ja Haukilahdenkadun kulmauksessa. Niittykummun metroasemalta on tasan kilometrin kävelymatka Aamutie 2:een, jossa on seitsemän vuokra-asuntoa kolmessa paritalossa ja yhdessä erillistalossa. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Aamutie 2 on rauhallinen yhtiö, jossa kaikilla asunnoilla on mm. omat viihtyisät takapihat sekä tilavat parvekkeet.

Noin 500 metrin päähän Niittykummun metroasemasta on myös rakenteilla uusia vuokra-asuntoja, yhteensä 52 asuntoa osoitteeseen Niittykatu 10. Asuntojen arvioitu valmistuminen on kesällä 2020.

Matinkylä

Matinkylä on länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema. Matinkylän metroasema sijaitsee Ison Omenan kauppakeskuksen yhteydessä. Sisäänkäyntejä on Suomenlahdentiellä, Markkinakadulla ja Piispansillalla. Matinkylän metroasemalta on kävelymatka useampaan kohteeseemme.

Matinkylän metrokeskuksen välittömään läheisyyteen on juuri valmistunut uusi vuokratalomme osoitteeseen Pyyntitie 1B. Asunnot ovat pääasiassa kaksioita ja kolmioita, mutta joukossa on myös yksiö sekä neljän huoneen asunto. Näiden asuntojen kohderyhmänä ovat yli 55-vuotiaat seniorit.

Kalastajanmäki 8 on reilun kilometrin päässä upealla kalliotontilla sijaitseva pienkerrostaloyhtiö, jossa on vuokra-asuntoja. Taloyhtiö koostuu kahdesta rakennuksesta, jonka ylimmistä kerroksista avautuu mahtavat näköalat sekä merelle että aina Soukkaan ja Kivenlahteen asti. Yhtiössä on 27 kaksiota ja 14 kolmiota.

Kalastajanmäki 2:n asumisoikeusasunnot sijaitsevat hyvin lähellä Kalastajanmäki 8:aa. Kohteessa on yli 60 erikokoista asuntoa erilaisten asukkaiden tarpeisiin. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta talot sulautuvat kauniisti vehreään ja luonnonläheiseen ympäristöön.

Hieman pidemmän, noin kahdenkymmen minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee Nuottaniementie 25, joka on rauhallinen rivitaloyhtiö rannan läheisyydessä. Kohteessa on asumisoikeusasuntoja niin suuremmille perheillekin kuin sinkuille tai pariskunnillekin. Mikäli vajaan kahden kilometrin kävely metrolle tuntuu pitkältä, voi matkan kulkea helposti myös bussilla, bussipysäkki on alle kahdensadan metrin päässä. Nuottaniemessä, hieman yli kahden kilometrin päässä on lisäksi useampia muita vuokrakohteita, kuten Nuottalahdentie 12-14, Nuottakuja 4, Nuottatie 1.

Myös Haukilahdesta, osoitteesta Haukilahdenranta 5, on kävelymatka Matinkylän metroasemalle. Tässä vuokrayhtiössä on tilavia rivitaloasuntoja sekä näppärän kokoisia kerrostaloasuntoja upealla, merellisellä näköalalla.

Jokaisella metroasemalla on lisäksi liityntäpysäköintipaikkoja niin autoille kuin polkupyörillekin, joten myös hieman kauempana asuvat voivat helposti hyödyntää metroa. Lisäksi metroasemille kulkee paljon liityntäbusseja, joilla asemille pääsee nopeasti kävelyn tai pyöräilyn ohella.

Jatkossa yhä useammat asukkaamme pääsevät hyödyntämään metroa, kun metrolinja tulee jatkumaan vielä seitsemän kilometrin ja viiden aseman verran aina Kivenlahteen saakka.

Asunnot lansimetron varrella

Julkaistu aikaisemmin: 20.11.2017 (muokattu 20.9.2019)
Kirjoittanut: Anu Vähäkallio ja Sanna Autio

Ajankohtaista