Vuoden 2021 asuntomessut järjestetään Lohjalla. Messujen teemana tulee olemaan yhteisöllisyys ja ekologisuus. Yhteisöllisyys näkyy erityisesti Kohtaamisia-korttelissa, johon TA:llakin on suunnitteilla asumisoikeustalo.

DJI Lohja Hiidensalmi syyskuu 2017 28

Lohjan asuntomessualue raknetuu hienolle paikalle upeisiin järvimaisemiin

 

TA:lla on suunnitteilla Lohjan, Hiidensalmen messualueelle 5-6-kerroksinen asumisoikeuskerrostalo, johon tulee 34 asuntoa. Asuntojen koot tulevat vaihtelemaan noin 40-neliöisistä kaksioista yli 80-neliöisiin neljän huoneen asuntoihin.

Ekologista rakentamista

Talosta suunnitellaan mahdollisimman ekologista. Talon katolle asennetaan aurinkopaneeleja, joilla tuotetaan pääosa kiinteistön sähköstä. Talo lämpenee kaukolämmöllä. Kaikkiin asuntoihin asennetaan sälekaihtimet ja parvekkeet lasitetaan, jotta asuntojen viilennys- ja lämmitystarve vähenee. Samalla myös asuinmukavuus lisääntyy.

Asuntoihin asennetaan myös vedensäästökalusteet sekä Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmä. Tekoälyyn perustuva Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmä mittaa asunnon lämpötilaa ja ilmankosteutta asuntoihin asennettavien antureiden avulla. Antureiden mittaustieto ohjataan järjestelmään, joka säätää lämmitystä tarpeen mukaan. Leanheat-järjestelmä huomioi muuttuvat ulkoilmaolosuhteet ja sisäpuolisen lämpökuorman ja on siten ympäristöystävällinen. Järjestelmän käyttö vähentää energiankulutusta jopa 10-20 prosentilla.

Messutalon asuntoihin ei tule omia huoneistokohtaisia saunoja, mutta talon ylimpään kerrokseen suunnitellaan upeaa yhteissaunaa, josta tulee olemaan järvinäköala. Saunasta pääsee vilvoittelemaan parvekkeelle ja nauttimaan upeista maisemista.

Ylimpään kerrokseen tulee myös iso kattoterassi, johon tulee viljelylaatikoita sekä pieni kesäkeittiö asukkaiden yhteiseen käyttöön. Maantasokerrokseen puolestaan tulee viereisen vuokratalon kanssa yhteiskäytössä oleva kerhotila. Vastaavasti vuokratalon alakertaan suunnitellaan molemmille taloille yhteistä kuntosalia.

Upea Hiidensalmen alue

Asuntomessualue rakentuu alle kahden kilometrin päähän Lohjan keskustasta, Lohjanjärven rannalle, Hiidensalmeen. Alueelle tulee erilaisia koteja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Asumisoikeusasuntojen lisäksi messualueelle tulee omistusasuntoja, vuokra-asuntoja, osuuskunta-asuntoja, päiväkoti, kortteliravintola sekä senioreiden palvelutalo.

Lohja on vilkas kaupunki Länsi-Uudellamaalla, alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Lohjalla on kattavat palvelut, kaunis luonto ja paljon toimintaa. Suuri Lohjanjärvi ja vilkas kulttuurielämä ovat kaupungin valtteja.

Tilaa uutiskirje ja hae järjestysnumero jo nyt

Asunnot ovat jo nyt herättäneet paljon mielenkiintoa. Asunnot tulevat hakuun arviolta alkuvuodesta 2020. Jotta ehdit mukaan ensimmäiselle hakukierrokselle, kannattaa asumisoikeuden järjestysnumero hakea jo nyt. Lohjan kaupungin numerot haetaan täyttämällä järjestysnumerohakemus ja palauttamalla se allekirjoitettuna kaupungintalolle.

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat kaikki lisätiedot asunnoista, kun hakuaika alkaa. Uutiskirjeemme tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tietoa TA:n uudiskohteista, tapahtumista ja eduista.

 

Tilaa Uutiskirje

Järjestysnumerohakemus

 

Lue lisää:

Asuntomessut 2021

Leanheat-lämmönsäätöjärjestelmä

 

Teksti: Anu Vähäkallio

Kuva: Lohjan kaupunki

Ajankohtaista