Lappeenranta sijaitsee Kaakkois-Suomessa, parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Ilmastopääkaupungiksikin nimetty Lappeenranta on uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki, jossa on lisäksi kansainvälinen lentokenttä sekä teknillinen yliopisto. Viime vuosina kaupungin asukasluku on kasvanut ja tästä syystä keskustaa ja sen lähialueita on kehitetty esimerkiksi täydennysrakentamisen voimin. Myös meillä TA:lla on rakenteilla uusi asumisoikeustalo Kesämäen kaupunginosaan.

iStock 471155752 800x533

Kasvava kaupunki lähellä itärajaa

Lappeenrannan historia juontaa juurensa niinkin kauas kuin vuoteen 1649, jolloin Lappeenranta sai kaupunkioikeudet kuningatar Kristiinalta. Nykyään kaupungissa on reilu 72 000 asukasta ja väkiluku on kasvanut viime vuosina. Lappeenranta on Suomen 13:nneksi suurin kaupunki. Lappeenrannalla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa 70 kilometriä.

Yliopisto- ja matkailukaupunki

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki, joka haluaa olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki. Vihreä ajattelu, yrittäjähenkisyys sekä yritysten, yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyö luovat erinomaiset puitteet esimerkiksi kansainväliselle liiketoiminnan aloittamiselle tai laajentumiselle. Lisäksi kaupungin kansainvälinen lentokenttä ja Venäjän rajan läheisyys tukevat tätä.

Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Lappeenrannan linnoitus sekä kaunis satama-alue. Asutus keskittyi juuri linnoituksen alueelle vuonna 1649 ja levisi sieltä nykyiseen muotoonsa. Linnoituksesta löytyy nykyään paljon mielenkiintoista nähtävää; museoita, erilaisia tapahtumia, pieniä putiikkeja sekä ravintoloita ja kahviloita. Suurin osa historiallisista rakennuksista on kaikille avoimia, joten linnoitus on mielenkiintoinen ajanviettokohde koko perheelle.

Satama taas tarjoaa erinomaiset puitteet purjehdukselle ja veneilylle. Hienolla rantaraitilla voi kuluttaa mukavasti kesäpäiviä esimerkiksi uiden, meloen, seuraten sataman elämää tai vaan ihastellen Saimaan näkymiä. Linnoitusniemen kärjessä pääsee ihailemaan lisäksi Suomen suurinta hiekkalinnaa.

Asuntotarjontamme Lappeenrannassa

Meillä TA:lla on Lappeenrannassa yksi vuokrakohde, yksi asumisoikeustalo sekä rakenteilla yksi uusi asumisoikeustalo. Vuokratalo sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta, Kivisalmen alueella osoitteessa Nuottaruohonkatu 5. Osassa näistä kerrostaloasunnoista on järvinäköala Saimaalle. Jo valmistunut asumisoikeustalomme sijaitsee Pikisaaren Linnoituksen kaupunginosassa osoitteessa Pikisaarenkuja 4. Nämä aso-asunnot sijaitsevat aivan Saimaan rannalla, joten osasta asuntoja on erinomaiset näköalat järvelle.

pelttisepankatu1ja2 havainne

Uusin asumisoikeustalomme valmistuu Kesämäkeen loppuvuodesta 2020. Lähelle keskustaa, aivan Kesämäen ja Tykin kaupunginosien väliin nousee yhteensä 58 uutta kerrostaloasuntoa. Nämä asunnot valmistuvat erinomaiselle paikalle lähelle kaikkia keskustan palveluja ja kuutostien välittömään läheisyyteen. Lappeenrannassa sijaitsevaan kauppakeskus Iso-Kristiinaan, Etelä-Karjalan maakunnan suurimpaan ostoskeskukseenkin, on matkaa ainoastaan reilu kilometri. Kesämäen asuntoihin osoitteeseen Peltisepänkatu 1 ja 2 on jatkuva haku. Kiinteistö on savuton.

Teksti: Sanna Autio

Kuvat: TA-Yhtiöt

 

Lue lisää:

Asukastarina:

Jaana Karhu ihastui Pikisaaren maisemiin

Vuokra-asunnot:

Nuottaruohonkatu 5, Kivisalmi, Lappeenranta

Asumisoikeusasunnot:

Pikisaarenkuja 4, Pikisaari, Lappeenranta

Peltisepänkatu 1 ja 2, Kesämäki, Lappeenranta

 

 

 

Ajankohtaista