Kesä alkaa ja kesätyöntekijät tulevat taas

Kesä on virallisesti alkanut ja kesätyöntekijöitä tarvitaan taas. Tänäkin vuonna palkkasimme noin 90 nuorta erilaisiin tehtäviin ympäri Suomea.

karoliinajalotta

Iso osa kesätyöntekijöistä aloittaa työnsä kesäkuun alussa, mutta ensimmäiset kesä- /kausityöntekijät ovat aloittaneet viherosastolla jo aikaisin keväällä. Lisäksi kesätyöntekijöitä aloittaa läpi kesän eripituisissa työsuhteissa. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee piha- ja puutarhatehtävissä sekä erilaisissa korjaus- ja maalaustehtävissä. Lisäksi palkkasimme nuoria myös erilaisiin myynti-, taloushallinto-, hankinta-, isännöinti-, varasto- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Rekrytoinnit jouduttiin keskeyttämään keväällä hetkeksi koronatilanteen takia, mutta lopulta koronatilanne ei juurikaan vaikuttanut valittujen kesätyöntekijöiden määrään.  Haastatteluja pystyttiin onneksi hoitamaan myös sähköisesti. Työllistämmekin lähes saman määrän kesätyöntekijöitä tänä vuonna kuin viime vuonnakin. Koronasta johtuen perehdytyksen turvallisuuteen kiinnitetään tänä vuonna enemmän huomiota; hygieniasta huolehditaan vielä tarkemmin, työkavereihin pidetään asiaankuuluvat turvavälit sekä muun muassa tiimit pidetään normaalia pienempinä. 

TA:lle tullaan vuodesta toiseen uudelleen

TA:ta pidetään hyvänä kesätyöpaikkana, minkä osoittaa muun muassa se, että vuodesta toiseen meillä aloittaa useita jo edellisiltä vuosilta tuttuja työntekijöitä. Yksi tänä vuonna toistamiseen kesätöihin tullut työntekijämme on Jenna Lindström, joka työskentelee kesäharjoittelijana asumisoikeusasuntojen myyntitiimissä. Jenna aloitti työnsä toukokuun lopulla ja on päässyt nopeasti työn touhuun, sillä teki samoja töitä jo viime vuonna. – Vanhat työt ovat palautuneet nopeasti mieleen ja pystyin aloittamaan itse työt heti ensimmäisinä päivinä. Pääsin töihin samaan tuttuun tiimiin, jossa olin viime vuonnakin, joten myös työkaverit olivat tuttuja ja apua on helppo pyytää. Meillä ilmoitetaan intrassa uusista kesätyöntekijöistä ja ilokseni huomasin, että myös muissa tehtävissä on aloittanut viime vuodelta tuttuja kesätyöntekijöitä, Jenna sanoo.

Jenna opiskelee kauppakorkeakoulussa laskentatoimea ja valmistuu juuri kandiksi. – Tässä työssä pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia juttuja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Toimistotöiden lisäksi työssä on myös asiakaspalvelua, asuntonäyttöjä ja esimerkiksi asuntojen valokuvausta, kertoo Jenna työnkuvastaan. Yksi merkittävä syy, miksi hän tuli uudelleen TA:lle on toki monipuolinen työ, mutta myös erinomainen työilmapiiri ja mukavat työkaverit, töissä on myös hauskaa. – Olen kuullut, että moni pitkäaikainen työntekijä on aloittanut juuri kesätöistä, joten tämä on tosi hyvä tapa saada jalkaa oven väliin tulevaisuuttakin ajatellen, Jenna naurahtaa.

Vaikka työ sisältää myös asiakastapaamisia, ei korona ole pelottanut Jennaa. – Tänä vuonna töitä tehdään vähän enemmän sähköisesti ja toimistolla on vähemmän työntekijöitä. Olin tosi iloinen, että tein sopimuksen jo ennen koronapandemiaa, sillä monet jäivät ilman kesätöitä tänä vuonna. Korona aiheuttaa toki joitain erityisjärjestelyjä, mutta onneksi näyttää siltä, että koronatilanne on menossa parempaan suuntaan, sanoo Jenna.

 

Lue lisää TA:sta työnantajana sekä millaista meillä on olla töissä.

 

Ajankohtaista