Kesä on parhaimmillaan ja mikä maistuisikaan paremmalta kuin grilliruoka omalla terassilla tai parvekkeella nautittuna. Parvekegrillaus herättää joka vuosi keskustelua siitä, saako parvekkeella grillata. Pääsääntöisesti saa, kun vain muistaa muutaman asian.

Talojemme parvekkeilla saa grillata sähkö- ja kaasugrillillä.

Talojemme parvekkeilla saa grillata, kunhan käyttää sähkö- tai kaasugrilliä ja muistaa huolehtia turvallisuudesta. Avotulen teko on parvekkeella kielletty, joten kertakäyttögrillejä ei saa käyttää.

Käryttävä ja savuava grilli voi joskus harmittaa naapureita, eikä ole grillaajallekaan mukavaa. Hyvin putsattu ja huollettu grilli ei oikein käytettynä juurikaan savuta, joten grilli kannattaa pitää hyvässä kunnossa. Usein naapureilta tuleekin kannustavia kommentteja, jos ainoa merkki grillauksesta on grilliruuan herkullinen tuoksu.

Joidenkin talojemme pihalla on myös yhteiskäytössä olevia hiili- tai puugrillejä, joita asukkaat saavat käyttää. Talojen omissa järjestyssäännöissä saattaa olla tarkempia ohjeita yhteisgrillien käytöstä. Omat jäljet täytyy luonnollisesti siivota ja jättää grilli siistiin kuntoon käytön jälkeen, jotta naapurinkin on mukava tulla grillaamaan. Yhteinen grilli kerää parhaimmillaan myös ihmisiä yhteen ja on oiva paikka tutustua naapureihin.

Grillatessa on syytä muistaa muutama tärkeä turvallisuusseikka:

  • Sijoita grilli palamattomalle alustalle ja suojaisaan paikkaan.
  • Varmista, ettei grillin yläpuolella tai ympärillä ole mitään syttyvää.
  • Pidä lapset loitolla grillistä ja muista, että grilliä on vahdittava jatkuvasti. Grilli on kuuma myös grillauksen päätyttyä.
  • Varmista, että sammutusvälineet ovat saatavilla grillin läheisyydessä.
  • Muista, että rasvaa ei saa sammuttaa vedellä, vaan tukahduttamalla esimerkiksi sammutuspeitteellä.

Mikäli sinulla on kaasugrilli, muista että nestekaasua saa säilyttää kotona enintään 25 kg. Kellarissa tai ullakolla nestekaasua ei saa säilyttää lainkaan. Kotikäyttöön myytävät nestekaasupullot ovat yleensä enintään 11 kiloa painavia, joten voit säilyttää kotonasi huoletta kahta kaasupulloa. Varapullo kannattaakin olla, että kaasu ei pääse loppumaan kesken grillauksen!

Makoisia grillaushetkiä!

Vaikka grillaus on yleisesti sallittua, varmistathan asian aina ensin oman taloyhtiösi järjestyssäännöistä.

Ajankohtaista