Asuntopiha osoitteessa Hevoshaantie 24 Vantaalla

Oma vehreä piha kasveineen on mukava ajanviettopaikka keväästä pitkälle syksyyn. Monissa asunnoissamme on oma piha, jonka hoidosta tulee toisinaan kysymyksiä. Lue, mitä kaikkea omalle asuntopihalle voi tehdä ja mistä kaikesta sinun tulee muistaa huolehtia.

Asunnon yhteydessä olevaa piha-aluetta saa laittaa omannäköisekseen tietyissä puitteissa. Omalle pihalleen voi istuttaa esimerkiksi kukkia tai pensaita. Asuntopiha kuuluu asuntoon, joten pihan siistinä ja hyväkuntoisena pitäminen on asukkaan vastuulla aivan kuten asunnosta huolehtiminenkin.

Pihanhoitovälineitä kuten esimerkiksi ruohonleikkuri, trimmeri ja haravoita löytyy yleensä jokaisesta kiinteistöstämme, jossa on asuntopihat. Kiinteistömanageri voi hankkia lisää pihanhoitovälineitä, mikäli niille on tarvetta.

Kokosimme alle vastaukset yleisimpiin kysymyksiin:

Mitkä ovat velvollisuuteni asuntopihan hoidossa?

•    Hoitaa nurmikkoa. Hoitaminen sisältää nurmikon leikkaamisen, lannoittamisen ja kalkitsemisen.
•    Hoitaa pensaita ja puita. Tähän kuuluvat myös asuntopihaa ympäröivät pensaat pihan sisä- ja ulkopuolelta.
•    Pitää piha-alueen aidat puhtaina.

Mitä kaikkea voin tehdä omalla asuntopihalle?

•    Istuttaa puita pienempiä kasveja. Mahdollisesta puiden istuttamisesta sovitaan erikseen kiinteistömanagerin kanssa.
•    Rakentaa lauta-aidan pensasaidanteen sisäpuolelle. Keskustelethan asiasta kuitenkin ennen rakentamista kiinteistömanagerin kanssa ja pyydät asiasta etukäteen kirjallisen muutostyöluvan.

Poismuuttaessasi asuntopihan tulisi olla samassa kunnossa kuin se oli asuntoon muuttaessasi. Jos otat mukaasi istuttamiasi kasveja pihalta, siistithän myös niistä jääneet kuopat.

Mitä asuntopihalle ei saa tehdä?

•    Muuttaa oleellisesti pihan pintamuotoja. Kukkapenkit ovat kuitenkin sallittuja.
•    Muuttaa pihan kokoa tai muotoa pensasaitaa tai muuta aitaa siirtämällä.
•    Siirtää olemassa olevaa kasvillisuutta ilman kiinteistömanagerin lupaa.
•    Istuttaa köynnöskasveja talon rakenteisiin. Köynnöskasvia varten tarvitaan erillinen kehikko, joka ei saa olla talossa kiinni.

Kuka huolehtii kiinteistön yleisistä piha-alueista?

Huoltoyhtiö huolehtii asukkaiden yhteiskäytössä olevien yleisten piha-alueiden siisteydestä, kuten nurmikoiden leikkaamisesta, lannoittamisesta ja kalkitsemisesta sekä kiveys- ja kivituhkakäytävien siistinä pitämisestä. TA:n viherosasto huolehtii yleisten alueiden viherhoidosta kuten pensaiden ja puiden leikkaamisesta ja istutuksista sekä rikkaruohojen kitkemisestä.

Tarkemmat hoito-ohjeet löydät nettisivuiltamme sekä oheisesta ladattavasta pihanhoito-oppaasta:

•  Asukasinfo: Pihanhoito
•  Pihanhoito-opas

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä oman talosi kiinteistömanageriin. Kiinteistömanagerin yhteystiedot löydät talosi ilmoitustaululta tai hakutoiminnolla täältä.

Istutuksia asuntopihalla Vantaan Hevoshaantie 24:ssä

Jutun pääkuva on Vantaalta Hevoshaantie 24:stä ja toinen kuva Linnaistentie 32:sta Vantaalta. 

Teksti: Jenni Kemppainen

Ajankohtaista