Oulun Kaakkuriin valmistuu lokakuun 2020 lopussa kaksi uutta vuokrakerrostaloa, joissa on nykyrakentamisesta poiketen painovoimainen ilmanvaihto sekä massiivitiilirunko. Rauhalliselle Kiviharjun pientaloalueelle valmistuvissa taloissa on asuntoja yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Pohjantikankuja 4:n asunnot ovat nyt haettavissa, hakuaika on 28.8.14.9.2020.

pohjantikankuja4 havainne ulkonakyma 02

Paljon asuntovaihtoehtoja rauhallisella asuinalueella

Pohjantikankuja 4:n vuokra-asunnot valmistuvat rauhalliselle pientaloalueelle Kaakkurin Kiviharjuun. Kahteen kerrostaloon tulee kaikkiaan 40 asuntoa. Asuntovaihtoehtoja on erilaisiin elämäntilanteisiin: erikokoisia kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen asuntoja. Kaikissa asunnoissa on sauna ja lasitettu parveke. Erillisissä piharakennuksissa on pesula ja kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä irtainvarastot. 

Taloissa on massiivitiilirunko, ja osaan huoneistoista on jätetty näkyviin tiiliseinää sisustuksellisena elementtinä. A-talon asunnoissa on vinyylilankkulattiat ja B-talon asunnoissa puolestaan laminaattilattiat. Kylpyhuoneiden seinät on laatoitettu valkoisella ja lattiat harmaalla laatalla.   

Pientalovaltainen asuinalue soveltuu hyvin esimerkiksi lapsiperheille sekä ulkoilusta ja liikunnasta pitäville. Lähin päiväkoti sekä Tikkapuiston leikkipaikka sijaitsevat melkein vieressä ja lähin kauppa reilun kilometrin päässä. Kaakkurin koululle ja Kaakkurin keskuksen palvelujen äärelle on vajaan parin kilometrin matka.

Lähistöllä on erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Kaakkurin Liikuntamaassa on mm. kunto- ja maastopyöräreittejä sekä kuntoportaat, ja lisää liikuntamahdollisuuksia on tulossa. Liikenneyhteydet ovat toimivat niin omalla autolla, pyörällä kuin julkista liikennettä käyttäen.

Tutustu asuntoihin tarkemmin täällä. Kohteen esitteen löydät tästä.


Erikoisuutena painovoimainen ilmanvaihto

Pohjantikankuja 4:n vuokratalokohde on siitä ainutlaatuinen, että siinä on palattu vanhan ajan ilmanvaihtoon nykyajan taloissa. Tavoitteena on ollut rakentaa mahdollisimman luonnonmukaiset ja terveet talot käyttäen kestäviä materiaaleja.

– Halusimme hyödyntää painovoimaista ilmanvaihtoa uusissa taloissa, sillä vanhoissa taloissa sitä on käytetty onnistuneesti. Tämän vuokrakohteen avulla keräämme kokemuksia energiankulutuksesta ja ilmanvaihdosta sekä hyödynnämme saatuja tuloksia suunnitellessamme uusia kohteitamme, TA-Yhtiöiden aluejohtaja ja projektipäällikkö Jouko Knuutinen kertoo.

Painovoimainen ilmanvaihto on nykyrakennuksissa harvinaisuus koneellisen ilmanvaihdon yleistyttyä 1970-luvulla. Ennen sitä rakennetuissa taloissa hyödynnettiin pääsääntöisesti painovoimaista ilmanvaihtoa.

Talojen rungot kannatetaan pilareilla ja asuntojen välipohjat ovat paikalla valettua betonia. Varsinaiset asuinrakennusten ulkoseinät ovat täysin tiilirakenteiset, ja seinän kokonaisvahvuus on 88 cm. Talojen tiiliseinien rakenteisiin upotetaan kumpaankin lämpö- ja kosteusantureita myöhempää seurantaa ja tarkkailua varten. Taloissa ei ole missään käytetty muovia.

– Kaakkurin kerrostaloihin tuloilma tulee tuloilmaikkunan kautta ja poistoilma puolestaan menee erityisten poistoilmahormien kautta. Kesällä ilmanpoistoa parannetaan lämmittämällä hormeja sähköisesti omilla aurinkokennoilla. Aurinkoenergian käyttö kesäajan ilmanvaihdon käyttövoimana on loogista, koska aurinkoenergiaa on eniten saatavilla juuri silloin, kun ulko- ja sisätilan lämpötilaeroon perustuva käyttövoima on pienimmillään, Jouko Knuutinen kertoo.  


Näin haet asuntoa

Pohjantikankuja 4:n uusiin asuntoihin hakuaika on 28.8.14.9.2020.

Tee vuokra-asuntohakemus täällä: https://ta.fi/vuokrahakemus. Täytäthän hakemukseen huolella asunnontarpeen syyt sekä pyydetyt tulo- ja varallisuustiedot.

Sovellamme asukasvalinnoissa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn laatimia asukasvalintaperusteita. Teemme asukasvalinnat heti hakuajan päätyttyä ja ilmoitamme asukasvalinnoista asukkaaksi valituille mahdollisimman pian. Ensimmäisen hakuajan jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

Asukasvalintaperusteet näet täältä.

Pohjantikankuja 4:n vuokra-asunnot valmistuvat Kaakkuriin Ouluun lokakuussa 2020

Ajankohtaista