Tampereen Vuorekseen Isokuusen alueelle on rakenteilla kuuden puukerrostalon poikkeuksellinen kokonaisuus, joka on neliöiltään mitattuna Suomen suurin puukerrostalohanke. Vuoreksen Isokuuseen rakennettavan korttelin taloista kolmeen tulee TA:n asumisoikeusasuntoja. Asumisoikeusasuntoja on kaikkiaan 103, ja niissä on valinnanvaraa jokaiseen elämäntilanteeseen. Tutustu asuntoihin ja löydä uusi kotisi!

Aihkinkatu 6:n asumisoikeustalot valmistuvat Vuoreksen Isokuuseen

Isokuusen puukerrostalokorttelia rakennetaan parhaillaan ja korttelin asumisoikeusasunnot ovat myytävänä. Asumisoikeusasunnot valmistuvat osoitteisiin Aihkinkatu 6 ja Honkakuusenkatu 5. Vapaana on vielä useita asuntoja tästä hienosta korttelista, joka valmistuu vaiheittain vuoden 2021 aikana, kesä-marraskuussa.

Valittavana on monipuolisesti asuntoja jokaiseen elämäntilanteeseen. – Vaihtoehtoja on kompakteista yksiöistä erikokoisiin kaksioihin ja kolmioihin sekä tilaviin neljän huoneen saunallisiin perheasuntoihin asti. Kaikille asuntotyypeille on ominaista, että jokaiselle neliölle on paikkansa ja tarkoituksensa, kertoo myyntivastaava Leena Peltola.

Mitä aiemmin uudiskohteen asunnon varaa, sitä varmemmin saa juuri haluamansa asunnon. Osa asunnoista on jo varattu, mutta valinnanvaraa ja erilaisia asuntokokoja on vielä mukavasti tarjolla. – Kannattaa kuitenkin olla nopea, jotta varmistat uuden kotisi tässä poikkeuksellisessa puukerrostalokorttelissa. Kun asunnon varaa varhaisessa vaiheessa, ehtii asuntoon vielä halutessaan teettämään lisähintaisia muutostöitä tietyissä puitteissa. Näin tulevasta kodistaan saa muokattua omannäköisensä jo ennen muuttoa, Leena Peltola kertoo.

Jokaisessa asunnossa on yhtä asuntoa lukuun ottamatta lasitettu parveke, joka jatkaa asunnon sisätiloja mukavasti ulos ja toimii lisähuoneena lämpiminä vuodenaikoina. Suurimmassa osassa asunnoista on myös oma sauna, joten saunomaan pääsee silloin kun itse haluaa. Asuntoihin tulee laminaattilattiat ja maalatut seinät, kylpyhuoneet puolestaan laatoitetaan. Ikkunoihin asennetaan sälekaihtimet lisäämään asumisviihtyvyyttä. Asukkaiden yhteiskäytössä on mm. talopesula, ulkoiluvälinevarastotiloja sekä piha-alueella leikki- ja oleskelupaikat.

> Katso yksiöt (28 m²)

> Katso kaksiot (40–54 m²)

> Katso kolmiot (63,5–67 m²)

> Katso neljän huoneen asunnot (76,5 m²)

Lisätietoja Aihkinkatu 6:n asumisoikeuskohteesta löydät täältä.

Esitteeseen voit tutustua täällä.

Isokuusi on valmistuessaan moderni puukaupunkiympäristö

Isokuuseen suunnitellaan laajemminkin arkkitehtuuriltaan yhtenäistä puusta rakennettua aluetta, johon tulee puukerrostaloja, puisia liikerakennuksia ja puisia pientaloja. Toteutuessaan alue on yksi suurimmista nykyaikaisista puukaupunkiympäristöistä Suomessa. Alueella tulee asumaan kaikkiaan noin 4 000 asukasta.

Isokuusen alue sijoittuu Vuoreksen pohjoisosaan, Särkijärven ja Virolaisen asuinalueen väliin. Tampereen keskustaan on matkaa noin seitsemän kilometriä. Vuoreksessa on hyvät peruspalvelut, mm. yhtenäiskoulu, neuvola, hammashoitola, päivähoitopalveluja ja kaupan palveluja sekä liikuntapuisto. Isokuusen alueesta on kehittymässä Vuoreksen pohjoinen keskus palveluineen.

Aihkinkatu 6:n asumisoikeustalojen läheisyyteen tulee lähivuosina rakentumaan päiväkoti, 0-2 luokkien koulu ja päivittäistavarakauppa.

Aihkinkatu 6:n asumisoikeustalot valmistuvat Vuoreksen Isokuuseen

Puurakentaminen on ilmaston kannalta positiivinen valinta

Isokuusen kuuden puukerrostalon kokonaisuus on kooltaan 13 600 kerrosneliötä. Näin suurta määrää puukerrostaloneliöitä yhtenä hankkeena ei ole toteutettu Suomessa aiemmin, ja hanke on iso kokonaisuus myös Euroopan mittakaavassa. Hankkeen kehittäjänä ja KVR-urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkworks Arkkitehdit Oy. Kokonaisuuden kolmeen muuhun kerrostaloon tulee A-Kruunu Oy:n vuokra-asuntoja.

Puurunkoiseen rakentamiseen rohkaisevat Tampereen kaupungin hiilineutraaliustavoitteet sekä kaupungin puurakentamisen ohjelma. Tampereen kaupunki on asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Puurunkoisen kerrostalon hiilijalanjälki on betonirakenteista pienempi kaikissa rakentamisen vaiheissa.

Isokuusen puukerrostalokokonaisuutta rakennetaan sääsuojan alla vesikattovaiheeseen asti, jolloin vältytään rakenteiden kastumiselta. Kuusikon työmaalta kuvataan ilmakuvaa parin viikon välein. Voit seurata talojen rakentamista urakoitsijan nettisivuilta.

Kuuden kerrostalon Kuusikko-työnimellä kulkevaan rakennushankkeeseen liittyy myös laaja Tampereen yliopiston tutkimushanke. Voit lukea tutkimushankkeesta lisää täältä.

TA:lla on entuudestaan puukerrostalot Helsingissä ja Vantaalla.

Aihkinkatu 6:n asumisoikeustalot valmistuvat Vuoreksen Isokuuseen

Mikä asumisoikeusasunto on?

ASO-asunnossa yhdistyvät omistus- ja vuokra-asumisen parhaat puolet. Asumisoikeusasunto on yhtä huoleton kuin vuokra-asunto ja vakaa kuin omistusasunto. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin. Asumisoikeus sopii hyvin monenlaisiin elämänvaiheisiin.

Käytännössä maksat asumisoikeusasukkaana 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saat asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain maksat asunnosta käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Jos haluat muuttaa pois, sinulla on kolmen kuukauden irtisanomisaika, jonka jälkeen saat asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Miten asumisoikeusasunnon voi saada?

ASO-asunnon hakeminen on helppoa!

1. Hae järjestysnumero siitä kunnasta, jossa haettava asunto sijaitsee.
Tampereella sijaitseviin kohteisiin numeron voi hakea sähköisesti osoitteessa https://www.asumisoikeushakemus.net/asohakemus/.

2. Kun olet saanut järjestysnumeron, tee asumisoikeushakemus asunnon omistajalle.
TA:n asumisoikeushakemuksen voi täyttää osoitteessa ta.fi/asohakemus.

Järjestysnumero ilmaisee hakijan aseman samasta asunnosta kiinnostuneiden joukossa siten, että pienin numero on etusijalla.

Lisätietoa asumisoikeusasumisesta ja hakemisesta löytyy osoitteesta ta.fi/asumisoikeus.

Ajankohtaista