Jyväskylä on tunnettu yhtenä Suomen suosituimpana opiskelukaupunkina, Suomipop-festivaalien ja Jyväskylän Suurajojen tapahtumapaikkana, Alvar Aallon kotina sekä Suomen liikuntapääkaupunkina. Se tosiaan on näitä kaikkia, mutta kaupunki tarjoaa paljon muutakin.

Jyväskylässä pääsee liikkumaan jokainen vauvasta vaariin! (Kuva: Merja Huovelin/ Jyväskylä.fi)

Jyväskylä on koko Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki sekä vajaan 143 000 asukkaan jatkuvasti kehittyvä kasvukeskus. Se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, jolloin kaupunkiin pääsee mistä päin tahansa. Jyväsjärven ympärille muotoutunut kaupunki tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja palveluita jokaiseen elämänvaiheeseen, niin matkailijalle kuin asukkaallekin. 

Jyväskylä – Suomen liikuntapääkaupunki

Jyväskylää voidaan pitää Suomen liikuntapääkaupunkina, sillä kaupungista löytyy Suomen ainoa Liikuntatieteellinen tiedekunta ja alan tutkimuslaitokset Kilpa- ja Huippu-Urheilun tutkimuskeskus sekä Liikunnan ja Kansanterveyden Edistämissäätiö. Näiden lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on Sport Business School, joka tarjoaa koulutuksen lisäksi urheiluliiketoiminnan tutkimus- ja kehittämispalveluita.

Sen lisäksi, että Jyväskylä tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden opiskella urheilua, pääsee sitä myös toteuttamaan kaupungissa lukuisin eri tavoin. Jyväskylässä on mahdollista harrastaa yli 70 eri lajia 360 liikuntapaikassa. Kaupungissa on huimat 500 kilometriä polkuja, kuntoratoja ja latuja. Jyväskylässä on myös yli 200 urheiluseuraa, joissa harrastaa lajia kuin lajia. Liikkumaan pääsee siis jokainen vauvasta vaariin!

Kulttuuria ja tapahtumia Jyväskylässä

Vapaa-aikaa kaupungissa voi viettää myös muutenkin kuin urheilemalla. Kaupungissa järjestetään vuosittain yksi Suomen tunnetuimmista pop-musiikin tapahtumista, Suomipop Festivaalit. Ne järjestetään Lutakonaukiolla, jossa pidetään muitakin isoja tapahtumia. Toinen vuosittain järjestettävä iso tapahtuma on Suomen MM-rallikilpailut, jotka tunnetaan myös nimellä Jyväskylän Suurajot sekä aiemmin Neste Rally Finland-nimellä. Nämä tapahtumat keräävät useita kymmeniä tuhansia kävijöitä Jyväskylään.

Muita tapoja vapaa-ajan viettämiseen ovat esimerkiksi Jyväskylän kaupunginteatterin, nuorisoteatterien tai Keski-Suomen harrastajateatterien näytökset, Jyväskylän Sinfonian konsertit tai Jyväskylän Paviljongin livemusiikin tapahtumat. Kulttuuria pääsee harrastamaan muutenkin, sillä kaupunki tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille. Katso tarkemmat tiedot Jyväskylän kulttuuripalveluiden sivuilta. 

Jyväskylästä löytyy lukuisia eri museoita ja taidegallerioita, joista kenties tunnetuin on Alvar Aalto-museo. Muita museoita ja gallerioita ovat esimerkiksi Keski-Suomen taidemuseo, Jyväskylän taidemuseo sekä Galleria Becker.

Kaikki Jyväskylän tapahtumat voi katsoa täältä.

Lutakon alue Jyväsjärven rannalla. (Kuva: Merja Huovelin/ Jyväskylä.fi)

Asuminen Jyväskylässä

Sen lisäksi, että kaupungissa on loistavat palvelut, löytyy Jyväskylästä myös koti jokaiselle! Talojamme löytyy 42 osoitteesta ja asuntoja meillä on jo yli 1300! Asuntotarjontamme painottuu asumisoikeusasuntoihin, mutta myös vuokra-asuntoja löytyy Savelasta, Rarinrinteestä, Lutakosta sekä Kortepohjasta (senioriasuntoja). Voit katsoa lisätietoa Jyväskylän vuokra-asunnoista täältä

Rakennamme jatkuvasti Jyväskylään uusia asuntoja. Tänä vuonna 2020 kaupunkiin on valmistunut maaliskuussa uusi kerrostalo Äijälänrantaan Ansaritie 1:en sekä tammikuussa Kankaalle Rusokinkatu 12:en. Marraskuun lopussa 2020 valmistuu yli 55-vuotiaille tarkoitettu talomme Vaajakoskelle osoitteeseen Urheilutie 40 sekä vuoden 2021 keväällä valmistuu uusia asuntoja Kuokkalan alueelle osoitteeseen Pellonreuna 7

Äijälänrannasta löytyy uudiskohteen lisäksi myös parivuotta vanhempia asumisoikeusasuntoja.  Äijälänrannassa järjestettiin vuonna 2014 asuntomessut ja messujen jälkeen se on jatkuvasti kehittynyt ihanteelliseksi asuinalueeksi niin lapsiperheille kuin muillekin luonnon ja palveluiden läheisyyttä arvostaville. Alueelta löytyy mm. ulkokuntosali, uimaranta sekä muutenkin hyvät ulkoilu- ja pyöräilymaastot. Myös aivan Äijälänrannan välittömästä läheisyydestä, Väinölästä löytyy muutamia asumisoikeusasuntoja, samoin kuin muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta Jyskästä.

Jyväskylän keskustaan päin mentäessä vastaan tulee Kuokkalan suuralue, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut sekä Jyväsjärven rannalta upeat ulkoilumaastot. Meiltä löytyy luhti- ja rivitaloasuntoja arvostetulta Samulinniemen alueelta Hämeenlahdesta sekä kerrostaloasuntoja Kekkolan alueelta. Kuokkalan Nenäinniemestä löytyy myös rivitaloasuntoja. 

Näkymä Pellonreuna 7 parvekkeilta Kuokkalassa.

Aivan eteläisessä osassa Jyväskylää meiltä löytyy asuntoja Keljosta sekä Keljonkankaalta. Tämä alue soveltuu hyvin sellaisille, jotka eivät tarvitse keskustaa välittömään läheisyyteen. Keljonkeskuksesta löytyy suurimmat marketit palveluineen, joten palvelut ovat myös tällä alueella todella lähellä. 

Myös keskustan läheisyydestä löytyy paljon erilaista asuntotarjontaa. Keskustassa ja sen lähettyvillä asumisessa on se hyvä puoli, ettei välttämättä tarvitse omaa autoa ollenkaan. Jyväskylän keskustassa on kaikki palvelut, joita ihminen voi tarvita! Keskustassa on useampi kauppakeskus, koulut, päiväkodit, terveyskeskukset sekä loistavat ulkoilumahdollisuudet. Asuntojamme löytyy Rautpohjasta, Savelasta, Kortepohjasta sekä Korteniitystä. Lisäksi Jyväsjärven rannalta, suositulla Lutakon alueella on useampia asuntovaihtoehtoja. Kaupungin koillispuolelta löytyy asuntojamme RasinrinteestäSeppälästä ja Heinälammelta.

Kun keskustasta lähdetään pohjoiseen päin, tulee vastaan Kankaalla sekä Taulumäen alueella sijaitsevat asuntomme. Asuntoja löytyy myös Mankolasta, Mannisenmäestä sekä Palokan alueella.

Lue lisää:

 

Ajankohtaista