Julkaisimme kesällä suositun TA-lehtemme neljättä kertaa. TA-lehden yhdeksi kiinnostavimmaksi aiheeksi nousi Lohjan Asuntomessuille valmistunut asumisoikeuskerrostalomme Sahapiha 6 ja sen upea kattoterassi. Tämä A-energialuokan kerrostalo voitti Vihreä teko -palkinnon ja sai kunniamaininnan yhteissaunastaan. 

 

Asuntomessukohteen kattoterassi

Talon katolla sijaitsee hulppea terassi, jonka näkyvät avautuvat kauniisti Lohjanjärvelle. Kattoterassin viljelylaatikoissa asukkaat voivat upottaa sormensa multaan ja nauttia puuhastelusta oman minipuutarhansa parissa. Terassin yhteydessä olevasta saunasta pääsee vilvoittelemaan viihtyisille oleskelualueille.

Sahapihan huipulla voi nauttia loikoillen kesäpäivistä, grillata kesäkeittiössä, seurata pörriäishotellin menoa sekä ihailla rantamaisemien ja viherkattojen vehreitä näkymiä. Ei ihme, että juuri tämä artikkelimme on saanut erityisen lämpimän vastaanoton. Monet meistä voivat kuvitella itsensä keinumaan terassin puiseen riipputuoliin ja nauttimaan rentouttavasta näkymästä.

 

Erityisen kiinnostavat uudiskohteet 

TA:lla on noin 20 000 asuntoa omistuksessa eri puolilla Suomea ja tällä hetkellä rakenteilla on valtakunnallisesti noin 1700 asuntoa. Uudet kodit kiinnostavat aina – ja tämänkin vuoden TA-lehdessä niitä esiteltiin runsaasti. Sahapiha 6 osoitteessa sijaitsevan kerrostalon lisäksi oli muitakin kohteita, jotka herättivät runsaasti mielenkiintoa. Erityisen kiinnostavia uudiskohteita olivat Tampereen Vuorekseen nouseva Suomen suurin puukerrostalokokonaisuus ja Naantalin ensi kesän Asuntomessujen lähes energiaomavarainen rivitalokohde. 

 

 

Kokonaisvaltainen vastuullisuus 

Vastuullisuus on teema, joka puhuttelee niin kuluttajia kuin yrityksiäkin yhä enemmän. Aihealue kiinnosti myös TA-lehden lukijoita. TA:n yleishyödyllinen toiminta perustuu vastuullisuuteen. Kestävän toimintamme perusta muodostuu kolmesta osa-alueesta: taloudellinen vastuu, sosiaalinen vastuu ja ympäristövastuu. Pitkäaikaisen ja määrätietoisen kehitystyön avulla voimme rakentaa laadukasta ja kohtuuhintaista asumista myös ympäristövaikutukset vahvasti huomioiden. 

 

Uudistuva asumisoikeuslaki

Tulevia ja nykyisiä asukkaita erityisesti koskettava aihepiiri oli uudistuvaa asumisoikeuslakia käsittelevä artikkeli. Uusi asumisoikeuslaki tulee voimaan 1.1.2022. Lain myötä muun muassa asukasvalintaa yksinkertaistetaan ja nopeutetaan. Uudistuksella vahvistetaan myös sitä, että asumisoikeus pysyy jatkossakin kohtuuhintaisena asumismuotona.

 

Kaikki TA-lehdet voit käydä lukemassa esittelysivultamme!

Ajankohtaista