TA:n asumisoikeuskerrostalot Poukamankatu 19 -osoitteessa sijaitsevat Kuopiossa Pihlajalaakson asuinalueella.

Kauppiset olivat jo pitkään etsineet isompaa omistusasuntoa Kuopion pohjoispuolelta, jossa heidän edellinenkin asuntonsa sijaitsi. Ensisijaisesti etsinnässä oli omakotitalo ja toiseksi rivitaloasunto. Kerrostaloasuntoja he eivät katselleet sillä hetkellä lainkaan. Sopivaa asuntoa ei vain tullut vuosien varrella vastaan. Perheen äiti oli ollut eräänä iltana TA:n asunnossa asuvan ystävänsä luona kyläilemässä ja illan aikana virisi keskustelu TA:n asunnoista. Asumisoikeusasuminen oli perheelle jo entuudestaan tuttua, sillä he olivat asuneet aiemmin muutaman vuoden ASO-asunnossa Keravalla 2000-luvun alussa.

Asunto herätti heti kiinnostuksen

– Kotiin päästyäni katsoin TA:n vapautuvien asuntojen tarjonnan ja meille sopivalta alueelta oli kuin olikin asunto vapautumassa, äiti kertoo. Asunnon pohjapiirustus ja kuvausteksti herättivät heti perheen kiinnostuksen ja he sopivat asunnon esittelystä. – Asuntoon sisälle tullessani tiesin saman tien haluavani tämän asunnon, äiti muistelee.

Kauppiset olivat jossain vaiheessa jo aiemmin hakeneet asumisoikeusasuntoon tarvittavan järjestysnumeron ja saivat näin asunnonhakuprosessin heti käyntiin. – Onni oli kyllä matkassa monessa kohtaa; saimme kyseisen asunnon ja saimme oman asuntomme myytyä muutamassa viikossa, he kertovat.

Perhe on viihtynyt hyvin kodissaan. – Asunnon pohjapiirros on hyvä. Kesäisin oman pihan kaipuu nostaa päätään, mutta syksyn tullen kaipuu helpottaa. Talo on rauhallinen ja asukkaat mukavia. Osa naapureista on tullut hieman enemmänkin tutuksi.

Hyvin säilytystilaa ja mieluisat sisustusratkaisut

Asunnon normaalia korkeampi huonekorkeus ja isot ikkunat ihastuttivat heti. Keittiössä on paljon tilaa ja laskutasoa työskentelyä varten ja porukassa mahtuu hyvin kokkaamaan. Parveke on mieluisa ja tunnelmallinen oleskelupaikka varsinkin loppukesästä ja alkusyksystä. Koiratkin viihtyvät parvekkeella hyvin. Ne katselevat parvekelaseista ulos, aivan kuin katsoisivat televisiota. Asunnossa on runsaasti säilytystilaa, joka oli meille ihan ehdoton edellytys, sillä harrastamme monipuolisesti ja ihan jo harrastusvälineiden säilytys vaatii paljon tilaa, perheen äiti kertoo.

Kauppiset eivät ole tehneet kodissaan muutostöitä tai remonttia, sillä edellisten asukkaiden jäljiltä asunto oli erittäin hyvässä kunnossa ja heidän valitsemansa värisävyt olivat uusille asukkaille erittäin mieluisia. Heidän kotinsa sijaitsee asuinalueella, jossa luonto on läsnä ja tämä on myös Kauppisten mieleen. – Puijon metsä tarjoaa monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet ympäri vuoden. Asuinalueelta on lyhyt matka keskustaan sekä nopea yhteys moottoritielle. Asuinalue on myös suht uusi, joten alue on siisti, he sanovat.

Asumisoikeusasunnon huolettomuus

Kauppisten mielestä asuminen asumisoikeusasunnossa tuntuu huolettomalta ja varmalta. –Asumismuoto on myös joustava elämäntilanteiden muuttuessa tai mikäli itse niin haluaa voi kyseessä olla myös pitkäaikainen ratkaisu. TA:n asumisoikeusasunnot ovat uusia ja siistejä. Jos samantasoisessa asunnossa olisi vuokralaisena, olisi asumiskustannukset suuremmat, perheen äiti sanoo.

Asumisoikeusasumista he voivat suositella kaikille. – Varsinkin elämäntilanteen muutoksissa tämä on hyvä ja riskitön mahdollisuus, mikäli uusi suunta ei ole vielä ihan selvillä. Varalta olemme hakeneet jo uuden järjestysnumeron, jos hetken päästä tarvitsemmekin taas pienempää asuntoa, he miettivät.

Kauppiset kertovat, että TA:n kanssa on ollut helppo ja joustavaa tehdä yhteistyötä. – Meidän muuttomme tapahtui todella nopealla aikataululla ja vaati hieman järjestelyitä. Oli helppoa saada asiat sujumaan, kun TA:n puolelta oltiin joustavia.

Tutustu lisää TA:n asumisoikeusasuntoihin Poukamankatu 19:ssa täältä!

Asukastarinoita