Espoolainen Sari ihastui Showroomissa värikkäisiin seiniin ja päätti maalauttaa omaan asumisoikeuskotiinsa tehosteseiniä. Uudistunut koti tuntuu nyt entistäkin viihtyisämmältä.

Sari asuu uudehkossa asumisoikeustalossa Espoossa. Myös Sarin jo aikuinen tytär viettää yhä paljon aikaa äitinsä luona. Sarin koti oli jo ennen remonttia siisti eikä varsinaista remontin tarvetta ollut. – Jotain uudistusta silti kaipasin, Sari toteaa.


Omien suosikkien valinta TA:n maalaripaketin viidestä tehostesävystä kävi helposti. – Tiesin heti, että Jäkälänharmaa sopisi omaan makuuhuoneeseeni. Tyttären huoneeseen halusin jotain muuta, mutta keltainen, sininen ja vihreä eivät ole ihan omia värejäni, joten päädyin rusehtavaan Elämäni väriin, Sari kertoo.

 Nyt kaksi kuukautta maalausurakan jälkeen Sari on yhä tyytyväinen valittuihin sävyihin. – Harmaa tuo makuuhuoneeseen pehmeää tunnelmaa. Kokonaan valkoinen huone oli vähän kova ja kylmä, hän pohtii. Tyttären huoneen eloisa Elämäni väri on vaatinut hieman enemmän totuttelua. – Tämä on tosi erikoinen väri. Sävy vaihtelee paljon vuorokauden ajan ja valonmäärän mukaan. Pilvisellä säällä seinä näyttää ihan erilaiselta kuin aurinkoisella. Mutta kyllä minä nyt olen siihen tosi tyytyväinen, Sari sanoo.

Ammattilainen asialla

 Vierailtuaan joulukuussa Showroomissa Espoon Kutojantiellä, teki Sari tehostemaalitilauksen saman tien. – Maalit tulivat noin viikossa tilauksesta ja maalarin sain tammikuulle, Sari kertoo.


Sari ei halunnut itse tarttua pensseliin vaan teetti työn ammattimaalarilla. – En oikein tykkää sellaisesta hommasta. Muistaakseni en ole koskaan seiniä edes maalannut. Hyvillä ohjeilla olisin ehkä selvinnyt, mutta oli kyllä tosi helppoa, kun ammattilainen kävi tekemässä työn.


Maalausurakka kesti kaikkiaan kaksi vuorokautta, sillä seinien piti kuivua pohjamaalauksen jälkeen. – Kaikki meni nopeasti ja sujuvasti. Sen pari vuorokautta kotona oli kauhea kaaos, kun huonekalut piti siirtää pois maalattavien seinien edestä, Sari muistelee. Sarin tehtäväksi jäi vain huonekalujen siirto, muun työn teki maalari. – Onneksi sain huonekalujen siirtoonkin apua, joten valmistelut eivät vaatineet minulta paljoakaan, hän kertoo.


Ensimmäisenä päivänä maalari teki tarvittavat suojaukset ja pohjatyöt, seuraavana päivänä varsinaisen maalauksen. Maali kuivui muutamassa tunnissa, joten Sari pääsi jo illalla siirtämään huonekaluja takaisin paikoilleen.


Vastaavanlaisen yhden tehosteseinän hinta urakoitsijalta ostetulle maalaustyölle on noin 400-500 euroa. Hintaa selittää se, että urakoitsija todennäköisesti varaisi työhön koko päivän ja hintaa kertyy myös matkakuluista sekä siitä, että kyseessä on erikoistyö, joka sisältää muun muassa rajauksia ja useaan kertaan maalausta. Varsinaista työaikaa tällaiseen työhön menee noin 4-5 tuntia. Työstä voi myös hakea kotitalousvähennystä verottajalta, joten itse maksettavaksi jäävä osuus on tätäkin pienempi.Lue lisää sisustusmaaleista ja TA:n maalarinpaketista.
Lue lisää kotitalousvähennyksestä

 

Asukastarinoita