Saippuakuplien puhaltelua leikkipuistossa, Kauklahdessa.

Leinosen kuusihenkinen perhe viihtyy Kauklahdessa, jossa luonto on lähellä ja kaikki tarvittava kävelymatkan päässä.

Espoon Kauklahdessa kaikki on lähellä

- Täältä löytyy lähes kaikki. On kaupat, posti, eläinlääkäri, hammaslääkäri, kampaamoja, kauneushoitoloita ja vaikka mitä, listaa kolme vuotta Kauklahdessa asunut Linda Leinonen. Linda muutti Kauklahteen perheensä kanssa kesällä 2014. Ennen Kauklahteen muuttoa Leinoset asuivat neljä vuotta Israelissa ja sitä ennen mm. Tampereella, Lahdessa ja Kuusamossa. Espoo oli siis ihan vieras kaupunki heille. Kauklahti ei ollut Leinosille mitenkään itsestään selvä valinta. – Haimme asuntoja aika isolta alueelta Espoosta, Linda kertoo. Asuinpaikan sijaintia määritti miehen työ Jorvin sairaalassa ja lasten koulu Kerassa, Espoon Kristillisessä koulussa.

Leinosen perheeseen kuuluu Lindan lisäksi aviomies Jussi sekä lapset Lilja, Joosa, Eeli ja Elsa sekä Roosa-hamsteri. Kauklahti on osoittautunut erinomaiseksi asuinpaikaksi Leinosille. – Juna-asemalle on meiltä ihan lyhyt kävelymatka ja isommat lapset, 8-vuotias Joosa ja kohta 10 vuotta täyttävä Lilja pääsevät kulkemaan itse junalla radan varrella sijaitsevaan kouluun, Linda kertoo. Myös Linda itse käyttää paljon junaa, sillä perheen auto on usein Jussin käytössä.

Kauklahti on lapsiperheiden suosima alue

Linda on toistaiseksi hoitanut Elsaa kotona, mutta perheen arki muuttuu syksyllä, kun pian kolme vuotta täyttävä Elsa menee päiväkotiin ja Linda aloittaa työt. – Tässä olisi lähellä useampikin päiväkoti ja esikoulu, mutta myös Elsa menee Kristillisen koulun päiväkotiin, samaan paikkaan jossa isommatkin ovat, Linda kertoo.

Kauklahdessa asuu paljon lapsiperheitä ja heidät onkin huomioitu hyvin. Alueella on sekä kaupungin että seurakunnan päiväkerhoja, aktiivisesti toimiva asukaspuisto, useita sekä suomen-, ruotsin- että englanninkielisiä päiväkoteja ja kouluja aina lukioon saakka.

Leinosen perhe harrastaa aktiivisesti ja onkin onni, että monet perheen harrastuksista löytyvät läheltä. – Jussi harrastaa triathlonia ja täällä on erinomaiset lenkki- ja pyöräilymaastot, Eeli ja Joosa käyvät jalkapallossa lähikentällä ja Elsan ja Eelin kanssa olen käynyt muskarissa Kauklahden Kappelilla, kertoo Linda. Linda itse on käynyt mm. pilateksessa Kauklahden Elä ja asu -keskuksessa sekä vetänyt imetystukiryhmää Kauklahden asukaspuistossa. Joosa kävi myös useamman vuoden Espoon kuvataidekoulussa ihan kotinurkilla. Lilja aloitti baletin muutama vuosi sitten Saunalahden koululla muutaman kilometrin pyöräilymatkan päässä, mutta nykyisin tanssitunnit ovat hieman kauempana.

– Kauklahdessa on ihan hyvät ruokakaupat, mutta usein teen isommat ruokaostokset Liljan tanssitunnin aikana isommassa marketissa tanssiopiston vieressä, Linda kertoo. Suurperheessä ruokaa kuluu paljon ja Leinoset käyttävät myös silloin tällöin kauppojen kotiinkuljetuspalveluita, joita alueelle on hyvin saatavilla.

Linda ja lapset keinumassa Kauklahden leikkipuistossa.

Asukastarinoita