Oululainen Anneli Kunnasmäki on viihtynyt TA:n asumisoikeusasunnossa jo kesästä 2006 lähtien. Asumisoikeusasunnossa viehättää erityisesti helppous ja huolettomuus.

 

IMG 20170902 WA0000

Anneli Kunnasmäki muutti ensimmäiseen asumisoikeusasuntoonsa Oulun Rautatienkadulle vuonna 2006. – Näin lehdessä pienen ilmoituksen rakenteilla olevasta uudiskohteesta ja kiinnostuin. Muutto oli ajankohtainen, kun lapset olivat muuttaneet omilleen ja tarvitsin pienemmän asunnon, Anneli kertoo.

Anneli ei tuntenut asumisoikeusjärjestelmää lainkaan, joten kaikki oli hänelle uutta. – Kaikki sujui kuitenkin todella helposti, tutustuin järjestelmään ja hain järjestysnumeron. Pääsin muuttamaan ihan uuteen asuntoon kesällä 2006, Anneli kertoo. Asumisoikeutta asumismuotona hän pitää hyvänä etenkin, jos ei halua sijoittaa isoa summaa asuntoon ja ottaa niin isoa lainaa.
– Käyttövastike on kuitenkin aika paljon tämänkin alueen vuokria pienempi, joten olen tyytyväinen, että päätin hankkia asumisoikeusasunnon enkä jäänyt vuokralle.

Aiemmin vanhassa rivitalossa vuokralla asunut Anneli ei kuitenkaan lopulta viihtynyt niin hyvin vastavalmistuneessa kerrostalossa.
– Haluan, että asunnolla on sielu. Rautatienkadulla kaikki oli niin uutta eikä kerrostalossa oikein tutustunut naapureihin. Halusin myös lähemmäs luontoa, hän kertoo. Anneli muutti vuonna 2012 noin kolmen kilometrin päähän vuonna 1999 valmistuneeseen luhtitaloon, osoitteeseen Peltolankaari 14. – Täällä olen viihtynyt todella hyvin eikä muutto ole käynyt edes mielessä.

 

Sujuva muutto ja pientä pintaremonttia

 

Muutto Rautatienkadulta Peltolankaareen sujui ongelmitta ja aikataulut asunnon vapautumisen suhteen menivät hyvin, joten ylimääräisiä maksujakaan ei tullut. Anneli on myös remontoinut asuntoaan omanlaisekseen. – Asensin laminaattilattian ja olen tapetoinut muutamia seiniä. Asunto tuntuu ihan omalta, kun sen on remontoinut mieleisekseen.

Peltolankaari on myös sijainniltaan ihanteellinen Annelille. – Työpaikkani on tien toisella puolella, kävelen töihin viidessä minuutissa, Anneli naurahtaa. Myös lähikauppa ja mm. apteekki ovat kävelyetäisyydellä, joten omaa autoa Anneli ei edes tarvitse. – Tarvittaessa saan lainaksi tyttären auton ja bussitkin kulkevat tästä tosi hyvin ja Oulun keskustaankin on ihan kävelymatka.

 

Rauhallinen ja toimiva taloyhtiö

 

Viidessä vuodessa Anneli on ehtinyt jo tutustua useampaankin naapuriin. – Meillä on vuosittain pihatalkoot, joihin olen osallistunut ja luhtitalon pihalla näkee naapureita paljon enemmän muutenkin kuin isossa kerrostalossa, Anneli kertoo. Anneli kehuu taloyhtiön rauhallisuutta ja hyviä naapureita. – Täällä on todella turvallisen tuntuista asua, kun ympärillä on naapureita, joilta voi tarvittaessa pyytää apua.

Myös huoltoyhtiöstä Annelilla on pääasiassa hyvää sanottavaa. – Minulta hajosi kerran jääkaappi ja tosi nopeasti sain uuden tilalle, samalla uusittiin myös jo aikansa elänyt uuni, Anneli kehuu. Jotain parannettavaakin Anneli sentään keksii. – Meillä on tosi viihtyisä ja kaunis piha, mutta sitä voitaisiin vielä hieman paremmin hoitaa. Ettei risukasoja jäisi pitkäksi aikaa lojumaan pihalle, Anneli toivoo.

 peltolankaari14 A talo 111720 002 1

Lue lisää Annelin kotitalosta: Peltolankaari 14

Asukastarinoita