Espoolaispariskunta etsi lähes parin vuoden ajan rauhallista asumisoikeusasuntoa riittävän läheltä palveluita. Pitkän etsinnän jälkeen sopiva paritalokolmio löytyi Espoon Puolarmetsästä. – Ennen tänne muuttoa asuimme kymmenen vuotta Leppävaarassa, aivan Sellon vieressä, mutta aloimme kaipaamaan enemmän rauhaa, rouva toteaa. Uutta asuntoa etsittiin aina Kirkkonummea myöten, mutta lopulta pariskunta totesi, että Kirkkonummi olisi heille, kauppakeskuksen läheisyydessä asuneelle ja usein Helsingin keskustassa käyville, liian kaukana ja jopa liian rauhallinen alue.

nainen metsässä

Puolarniitynkujalta löytyi asunto, joka täytti pariskunnan vaatimukset. – Minulle maisemat ovat tärkeitä. Asuntomme sijaitsee niin, että näen ikkunasta luontoa ja kauniit metsämaisemat. Sisätiloja voi aina sisustaa ja laittaa mieleisekseen, mutta ympäristöä ei voi muuttaa, asukas toteaa.

Laajalle alueelle rakennettu taloyhtiö

Talo sijaitsee avaralla, kallioiden ja metsän ympäröimällä tontilla. Puolarniitynkuja 4 on 24 paritalon muodostama yhtiö, jonka asunnoista osa sijaitsee Finnoontien varrella ja osa Puolarniitynkujan puolella. – Tuntuu ihan kuin tässä olisi kaksi erillistä yhtiötä. Talojen väliin jäävällä isolla piha-alueella naapurit ovat tulleet tutuksi. – Täällä on aika paljon alkuperäisiäkin asukkaita, mikä mielestäni kertoo paljon yhtiöstä, toteaa talon asukas vuonna 1994 valmistuneesta paritaloyhtiöstä.

Isoon Omenaan helposti vaikka pyörällä

 – Ihan tässä kävelyetäisyydellä on useampikin pieni ruokakauppa ja Merituulen kauppakeskukseen on matkaa alle kilometri, asukas kertoo. Noin kilometrin päässä löytyy useita erikoisliikkeitä ja suuria marketteja, kuten urheiluvälinekauppoja, rautakauppoja ja puutarhakauppoja.

Puolarmetsästä pääsee kätevästi myös isompiin kauppakeskuksiin. Finnoontietä ajaa muutamassa minuutissa Länsiväylälle ja siitä hetkessä Isoon Omenaan. Ison Omenan kauppakeskuksessa on erittäin laajat kaupalliset ja julkiset palvelut sekä hyvä ja monipuolinen ravintolatarjonta. Matinkylän metroasemalla on liityntäpysäköinti, ja jos on tarvetta kulkea esimerkiksi Itä-Helsinkiin, on metroaseman läheisyys plussaa. Isoon Omenaan ja Matinkylän sekä Niittykummun metroasemille pääsee kätevästi myös tontin kulmalta lähtevällä bussilla. Bussia ja metroa käyttäen Helsingin keskustaan pääsee noin 45 minuutissa. Pyörällä reilun kolmen kilometrin matka Matinkylän keskustaan taittuu helposti noin viidessätoista minuutissa.

Kotiovelta marjastamaan ja hiihtoladulle

Talon pihalla ollessa ei arvaisi olevansa Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa ja vain lyhyen matkan päässä metroasemasta. – Tämä on tosi ihanaa aluetta. Olemme lähteneet kotoa kävellen marjastamaankin, muutaman vuoden talossa asunut asukas naurahtaa. Puolarniitynkujalta on vain lyhyt kävelymatka puistoalueen halki Espoon keskuspuistoon, jossa on upeat ulkoilumahdollisuudet. - Täällä on todella hyvät liikkumismahdollisuudet. Vierestä lähtee lenkkipolut ja hiihtoladut, läheltä löytyy ulkokuntoilulaitteita, agilitypuisto, frisebeegolfrata ja kuplahalli, jossa voi harjoitella golfia läpi vuoden, hän luettelee.

Lue lisää Puolarniitynkujasta.

Lue lisää alueesta:

Espoon keskuspuisto

Puolarmaarin frisbeegolfrata

Golf harjoittelupaikka

Asukastarinoita