Lönnrotinkatu 25 ja Melankatu 10 vuokra-asunnot sijaitsevat upealla paikalla, aivan Kallaveden lähellä ja vain lyhyen matkan päässä Kuopion keskustasta. Lähes kaksi vuotta Männistössä asuneet Hartikaiset eivät usko muuttavansa kodistaan enää minnekään.

113682 Lonnrotinkatu25 010 2

Tuire ja Pertti Hartikainen muuttivat Kuopion Lönnrotinkadulle toukokuussa 2016. Eivätkä aio pois lähteä. Sekä Lönnrotinkadulla sijaitseva vuokra-asunto, yhteisöllinen talo että Männistö alueena ovat Hartikaisten mieleen. – Vuoden verran etsimme asuntoa ja heti kun tämän näimme, ihastuimme välittömästi, Tuire Hartikainen kertoo.

Ennen Hartikaisia ylimmän kerroksen tilavassa kaksiossa oli ollut yhdet vuokralaiset. – Asunto oli todella siistissä kunnossa eikä mitään remonttia olisi välttämättä tarvinnut tehdä. Halusimme kuitenkin lisätä yhden kaapiston keittiöön, sillä säilytystilaa oli liian vähän, Tuire toteaa. Muutostyö hoitui isännöitsijän luvalla ja ammattimiehiä apuna käyttäen nopeasti ja Hartikaiset saivat asunnosta itselleen vielä sopivamman.

Hartikaisten kotitalo on vanha koulurakennus, joka on vuoden 2014 aikana saneerattu moderniksi asuintaloksi. – Luulimme ensin, että asuntomme paikalla on ollut voimistelusali, kun tila on niin avara ja korkea. Joku tiesi kuitenkin kertoa, että tässä on aiemmin ollut käsityöluokka, Tuire kertoo lähes viisi metriä korkeasta asunnostaan.

Mäntymetsän ympäröimänä

Tuire HartikainenLähes 40 vuotta Kuopion seudulla asuneet Hartikaiset muuttivat Männistöön kaupungin toiselta laidalta. – Tämä on tällainen vanha ja perinteinen kuopiolainen kaupunginosa. Ja kuten nimi kertoo, tässä ollaan mäntymetsän ympäröimänä, Tuire kuvailee.

Aivan Hartikaisten asuintaloa vastapäätä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut. – Tuossa kadun toisella puolella on kauppa, pitseria, ravintola, kampaamo ja kukkakauppa. Kun mennään vähän eteenpäin, niin löytyy muun muassa hieroja. Eikä kaupunkiinkaan ole pitkä matka, Tuire luettelee. Männistöstä Kuopion keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä. Keskustaan pääsee kätevästi myös linja-autolla. – Kävellenkin keskustaan pääsee noin puolessa tunnissa. Täällä on hyvät kävelytiet, Tuire kehuu.

Männistössä on myös upeat ulkoilumahdollisuudet ja uimaranta on lyhyen kävelymatkan päässä. – Talvisin kaupunki tekee jäälle hiihtoladut. Tästä omasta ikkunastani katselen Kallavettä, Tuire kertoo.

Paljon yhteistä ohjelmaa

Hartikaisten kotitalo on suunnattu senioreille ja talo onkin erittäin yhteisöllinen. - Lähes joka päivä on jotakin toimintaa, johon voi osallistua tai olla osallistumatta. Ilmoitustaululla on ohjelma, josta näkee mitä tapahtuu minäkin päivänä. Esimerkiksi eilen olin saamassa ATK-opastusta, Tuire kertoo.

Tuire on lähiaikoina jäämässä eläkkeelle. – Sitten varmaan ehdin enemmän osallistumaan talon tapahtumiin, hän arvelee.

Lue lisää:

Lönnrotinkatu 25, Melankatu 10, vuokra-asunnot

Melankatu 12, asumisoikeusasunnot

Yhteisölliseen senioritaloon muuttaminen oli kuin lottovoitto

Senioriasuminen

Asukastarinoita