Salon perhe viihtyy Espoon Karhusuolla luonnonrauhassa, jossa marjametsä alkaa melkeinpä omalta pihalta. Lue, miten Salot päätyivät Helsingistä asumisoikeusasuntoon Espooseen.

salo keittio

Neljä vuotta sitten Noora ja Kai Salon kerrostalokoti Helsingin Siltamäessä alkoi käydä ahtaaksi. Perhe oli kasvamassa toisella lapsella ja tilaa piti saada lisää. Kain työpaikkakin sijaitsi turhan kaukana Pohjois-Helsingistä. – Saimme oman asuntomme nopeasti myytyä ja meillä oli aika kiire muuttaa. Olin silloin raskaana ja nopeasti ymmärsimme, että tässä elämänvaiheessa emme saa niin suurta pankkilainaa kuin uuden oman ja tarpeeksi ison asunnon ostamiseen tarvittiin. Asumisoikeusasunto oli meille sopiva ratkaisu, Noora kertoo. - Muutamaa asuntoa kävimme katsomassa, kunnes sopiva löytyi. Tai Kai tämän löysi, minä en ehtinyt edes katsomaan. Luotin mieheeni, Noora naurahtaa.

Uusi koti löytyi Espoosta Karhusuolta, vain muutaman minuutin ajomatkan päästä Kain työpaikalta. – Olen aina asunut Helsingissä enkä tiennyt Espoosta mitään. Kivenlahdessa kaverin luona olin käynyt, mutta muuten en Espooseen koskaan mennyt, ja aina olin ajatellut, että Espooseen en kyllä muuta, Noora toteaa. Alku olikin hieman haastavaa. – Vanhempamme ja lähes kaikki ystävämme asuivat Pohjois-Helsingissä eikä minulla ollut autoa. Aluksi olinkin vähän paniikissa, että miten täällä pääsee liikkumaan. Silloin oli talvi ja pimeää. Teimme myös remonttia asunnossa, ja keittiö ja olohuone olivat alkuun poissa käytöstä, Noora muistelee.

Kevään tultua uusi koti alkoi tuntua omalta. – Remonttimme valmistui, lumet sulivat ja vauva syntyi kesäkuussa. Silloin vasta huomasin miten hienolla paikalla asumme, Noora toteaa. Noora lenkkeili vaunujen kanssa lähimetsissä, oppi uudet bussi- ja junareitit ja löysi naapurustosta seuraa. – Ei me enää tältä alueelta pois muuteta, hän naurahtaa. Jossain vaiheessa Saloilla on ajatuksena ostaa jälleen omistusasunto, mutta sekin tulee mitä todennäköisemmin sijaitsemaan Karhusuolla.

Marjametsä takapihalla

Lasten ollessa pieniä Noora vietti paljon aikaa taloyhtiön pihalla. – Silloin naapurissa asui samanikäisiä lapsia ja muitakin äitejä oli päivisin kotona, Noora muistelee. Kun oma piha tuntui pieneltä, saattoi seikkailuja jatkaa lähimetsässä. – Metsä alkaa heti tuosta leikkipaikan takaa. Olemme sieltä käyneet lasten kanssa keräämässä mustikat ja puolukat piirakkaankin, Noora kertoo. Eikä lähimetsä ihan heti lopu kesken. Takapihan metsä jatkuu aina Nuuksion kansallispuistoon saakka. Oittaan ulkoilukeskus on muutaman kilometrin päässä ja talvisin hiihtoladulle pääsee kävellen.

Karhusuolta on myös hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan. – Autolla tästä pääsee muutamassa minuutissa Kehä kolmoselle ja Turunväylälle. Myös mökkimatkamme nopeutui huomattavasti, Noora kertoo. Lähin bussipysäkki on noin viiden minuutin kävelymatkan päässä ja bussilla pääsee kätevästi Espoon keskukseen muutamassa minuutissa ja Leppävaaraan viidessätoista minuutissa. Espoon keskuksessa ja Leppävaarasta on hyvät junayhteydet niin Helsinkiin kuin Turun suuntaankin. – Minä olen töissä Vallilassa ja sinnekin pääsee tosi kätevästi bussilla ja junalla, Noora vakuuttaa.

Kattavat palvelut Espoon keskuksessa

Karhusuo on ennen kaikkea asuinalue, kauppoja ei ihan vieressä juurikaan ole. – Lähihuoltoasemalta voi juosta hakemassa puuttuvan maitopurkin ja muuta pientä, mutta paremmat kaupat ja muut palvelut on Espoon keskuksessa, Noora kertoo. Espoon keskuksessa onkin kaikki tarvittavat palvelut ruokakaupasta ravintoloihin ja kirjastosta uimahalliin. Espoon keskuksessa on myös muun muassa terveyskeskus sekä runsaasti erikoisliikkeitä.

Karhusuolla on muutama vuosi sitten valmistunut koulu, jonka toinen vaihe valmistuu vuoden 2019 aikana. Jatkossa Karhusuon koulussa tulee olemaan peruskoululuokat 1-9 sekä päiväkoti ja kirjasto. Alueella on jo nyt useampia päiväkoteja.
– Joku pikkukauppa saisi tähän tulla, mutta ihan hyvät palvelut täällä muuten on. Hyvin täällä ilman autoa ja ajokorttiakin pärjää, Noora vakuuttaa.  - Alueenahan tämä on superrauhallinen ja hiljainen ja sitä rauhaahan me lähdettiinkin hakemaan, hän jatkaa.

Lue lisää:

Pyöräilymatkan päässä Espoon parhaasta uimarannasta


Tutustu kohteisiimme:

Vesirattaanmäki 3
Vesirattaanmäki 6
Miilumäki 4, Miilukallio 2
Miilukorventie 6

miilukallio2 Teleskooppikuva50 800px

Asukastarinoita