Haastattelimme vuosi sitten omistusasunnosta asumisoikeusasuntoon muuttanutta Timo Rautajärveä, joka jo silloin vakuutti löytäneensä unelmiensa asunnon. Kuusihenkinen perhe muutti vastavalmistuneeseen paritaloasuntoon Espoon Örkkiniittyyn syksyllä 2017. Nyt perhe on kasvanut pienellä Dani-koiralla, ja kaikki viihtyvät erinomaisesti.

 

pihalla

Timo-isä tarjoilee päiväkodista ja esikoulusta kotiutuneille 4-vuotiaalle Jerrylle ja 6-vuotiaalle Saralle välipalaa ennen illan kiireitä. – Täällä on hyvä elää. Sarakin voi jo kulkea itsekseen kavereiden luokse leikkimään, Timo kehuu uutta asuinaluetta Kalajärven kupeessa. Saran mielestä parasta Örkkiniityn kodissa ovat oma piha ja trampoliini. – Heti kevään aluksi piti trampoliini pystyttää pihalle ja siinä lapset viihtyivätkin tosi hyvin, Timo kertoo. Talveksi trampoliini on purettu pois, mutta tekemistä riittää silti. – Tässä on lähellä luistelukenttä ja leikkipuistoja, ja lapset viihtyvät omalla pihalla pulkkamäessä erinomaisesti. Kuin vakuudeksi isänsä puheille, lapset juoksevat alakertaan pukeutumaan ulkovaatteisiin.

Sisutusta ja nikkarointia

Vuoden aikana Rautajärvet ovat hiljalleen sisustaneet kotiaan ja laittaneet pihaa kuntoon. – Täällähän oli kaikki niin hyvin suunniteltu, että mitään remonttia tai muuta ei ole tarvinnut tehdä. Huonekalujen paikkaa ollaan vaihdeltu ja kaikennäköistä pientä nikkaroitu, Timo toteaa.

Keittiön ikkunaa koristaakin Timon ja hänen vaimonsa tekemä upea kukkateline. Pihalle on rakennettu terassilaudoitus ja parvekkeelle tehty koiraa varten portti. – Jerry osallistuu mielellään remonttihommiin. Olemme hankkineet hänelle omat työkalutkin, Timo kertoo.

Asumisoikeusasunto on turvallinen vaihtoehto

Reilussa vuodessa Timo on tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että perhe teki oikean ratkaisun ostaessaan asumisoikeusasunnon omakotitalon sijaan. – Osa niistä taloista, joita silloin katsoimme, on edelleen myynnissä. Omakotitaloa ei ole helppo myydä nykyisin, eikä varmasti tulevaisuudessakaan. Maailma muuttuu yhä epävarmemmaksi, joten asumisoikeusasunto on turvallinen vaihtoehto, Timo pohtii.

Rautajärvet viihtyvät hyvin Örkkiniityssä, eikä muutto ole lähitulevaisuuden suunnitelmissa. – Tässä asutaan varmasti niin kauan, kunnes lapset lentävät pois, Timo tuumii. Myös seuraava asunto on todennäköisesti asumisoikeusasunto. – Ellemme sitten muuta HIFK:n torniin, jääkiekkofani haaveilee viitaten Helsinkiin suunnitteilla olevaan jättihankkeeseen.

sarajerry

Katso asukasvideo sekä lue aiempi juttu Rautajärvistä.

Asukastarinoita