Hannakaisa Tähtisalmi viihtyy Hyvinkäällä. Kaupunki tuntuu hänen mielestään mukavan pieneltä ja toimivalta, ja kaikki tarvittava löytyy läheltä.

106035 Talonpojankatu4 30 1

Hannakaisa Tähtisalmi muutti Hyvinkäälle työn perässä jo vuosia sitten ja on enemmän kuin tyytyväinen asuinkuntaansa. – Kaikkien ihmisten kannattaisi asua Hyvinkäällä. Täällä on kaikki lähellä. Palvelut toimivat, liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan, Hyvinkäällä on vilkas kulttuurielämä ja hoidettuja ulkoilureittejä on paljon. Täältä saa kaiken mitä tarvitsee, Hannakaisa luettelee.

Pyörällä pääsee kaikkialle

Nykyisessä asumisoikeusasunnossaan Talonpojankadulla Hannakaisa on asunut jo reilu kaksi vuotta. Asunnon vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun edellisessä asunnossa oli sisäilmaongelmia. – Löysin tämän asunnon netistä. Asunto oli uudehko, mutta ei liian uusi, ja puurakenteinen, joten täällä on hyvä sisäilma, Hannakaisa kertoo. Myös Hannakaisan edellinen asunto oli asumisoikeusasunto, joten vaihto asumisoikeusasunnosta toiseen kävi vaivattomasti ja järjestelmä oli tuttu.

Uuden asunnon sijainti on erinomainen, vaikka työmatka hieman pitenikin. – Tässä on kauppakin ihan vieressä ja keskustaan on vain pari kilometriä matkaa. Hyvinkäällä kaikki etäisyydet ovat sellaisia, että polkupyörällä pääsee joka paikkaan, Hannakaisa kehuu. Hannakaisalla on oma auto, mutta hyvien kulkuyhteyksien ansiosta autolle ei paljon käyttöä ole.

Valoisa ja toimiva koti

kissaMuuttoaikeita hyvin Talonpojankadulla viihtyvällä Hannakaisalla ei ole, vaikka 62-neliöinen, kaksitasoinen asunto on hänelle turhankin suuri eikä hän tarvitsisi asuntoon kuuluvaa saunaakaan. – Asumiskustannukset eivät kuitenkaan ole mitenkään valtavat, vaikka neliöitä onkin turhan paljon minulle, hän toteaa. Asunnon hyvinä puolina hän mainitsee muun muassa erillisen vaatehuoneen, kaksi vessaa ja hyvin suunnitellun keittiön. -Yläkerta on myös ihanan valoisa, samoin portaat, joissa on isot ikkunat, Hannakaisa jatkaa kehumista.

Hannakaisa kertoo, että vuonna 2013 valmistunut talo on suunniteltu niin, että myös liikuntarajoitteisen on helppo liikkua asunnon alakerrassa. – Liikuntavammainen siskontyttöni käy säännöllisesti kylässä ja täällä pystyy kulkemaan sähkömopolla. Sähkömopon saa myös hyvin säilöön ulko-oven edessä olevaan suojaan, Hannakaisa kertoo.

Myös lemmikit viihtyvät

Myös se, että TA toivottaa lemmikit tervetulleeksi, oli tärkeä kriteeri, sillä Hannakaisalla on kissa, koira ja akvaariorapu. – Portaikossa oli valmiina portti, jonka taakse saan koiran, kun tulee vieraita, Hannakaisa kertoo. Koiralle löytyy lenkkimaastoja heti kotiovelta. Myös kissa ulkoilee kesällä omalla pihalla aitauksessa. Talonpojankadulla asuukin paljon eläimiä.

Myös lapsiperheille sijainti on eriomainen, sillä koulu ja päiväkoti ovat aivan vieressä. – Täällä tutustuu helposti naapureihin. Pihat on suunniteltu niin, että on helppo seurustella naapureiden kanssa. Tästä on tehty tällainen yhteisöllinen piha, Hannakaisa kertoo.

koira

Lue lisää:

Talonpojankatu 4 ja 5, Hyvinkää (asumisoikeus)

Asukastarinoita