Nuori perhe löysi uuden asunnon rauhalliselta alueelta Jyväskylän Väinölästä. Väinölän alue on ihanteellinen lapsiperheelle; lähellä luontoa ja lähipalvelut kävelyetäisyydellä.

huhdat

Perheenlisäyksen myötä asunto saattaa usein käydä pieneksi, etenkin jos lapsia tulee kerralla useampi. Minna ja Jeremias Huhta saivat keväällä 2018 kaksoset, eikä vuokrakaksio Jyväskylän keskustassa enää sopinut kasvavan perheen tarpeisiin.

Uusi koti löytyi asumisoikeustalosta noin viiden kilometrin päästä Jyväskylän keskustasta, Väinölän alueelta, Äijäläntieltä. – Uusi kotimme on tarpeeksi lähellä ja myös tarpeeksi kaukana keskustasta. Tästä pääsee kävellenkin keskustaan, Minna Huhta kertoo.

Palvelut lähellä

huhdat2Minna on alle vuoden ikäisten kaksosten Nooan ja Miranan kanssa päivät kotona, joten on tärkeää, että kotona viihtyy ja alue on lapsiperheelle sopiva. – Täällä on erilaisia aktiviteettejä lähellä, joten joka päivä ei tarvitse olla vain kotona, Minna hymyilee. Väinölä onkin rauhallista ja lapsiystävällistä aluetta luonnon lähellä. Matkaa järvenrantaan on vain muutama sata metriä ja metsä alkaa lähes takapihalta. Myös tarvittavat palvelut löytyvät alueelta. - Parikin kauppaa löytyy kävelymatkan päästä, sekä tietysti Viherlandia! Kaupat helpottavat varsinkin lapsiperheen arjessa, kun vaunujen kanssa pääsee ostamaan nopeasti unohtuneet ruoka-aineet, Minna kertoo.

Vaikka Väinölässä on suhteellisen hyvät kulkuyhteydet, ei lapsiperhe ihan ilman autoa koe pärjäävänsä. - Minna käyttää suurimmaksi osaksi busseja kulkiessaan lasten kanssa, koska bussilla pääsee vaunujen kanssa ilmaiseksi kello 9-14. Välillä Minna ja lapset liikkuvat myös kävellen. Muuten vierailut ystäville ja sukulaisille sekä suuret kauppareissut teemme omalla autolla, Jeremias kertoo.

Ei suurta asuntolainaa

Asumisoikeusjärjestelmä ei ollut ennestään kovin tuttu Minnalle ja Jeremiakselle, mutta tutustuttuaan siihen netissä ja kyseltyään kokemuksia tuttavilta päätyi nuoripari hakemaan asumisoikeusasuntoa. - Jeremias opiskeli vielä, joten emme olisi saaneet suurta asuntolainaa omistusasuntoa varten. Halusimme kuitenkin ns. puolioman asunnon, josta ei vuokranantaja voisi häätää meitä pois, Minna toteaa. Minnan mukaan asumisoikeusasumisen etuna on erityisesti se, että vastike on edullisempi ja kunto usein parempi kuin vastaavassa vuokra-asunnossa. – Asumisoikeusasunnossa ei myöskään ole niin suurta huolta asunnosta tai kiinteistä kodinkoneista, ja toisaalta ei ”tarvitse” panostaa niin paljoa materiaaleihin, kun asunto ei ole oma, Minna pohtii. Asumisoikeusasunnossa asunnon omistaja vastaa muun muassa huollosta ja asuntoon kuuluvien kodinkoneiden toimivuudesta.

Äijäläntien asunnot ovat valmistuneet vuonan 2005. Huhdan perheelle tarjottu asunto oli hyvässä kunnossa eikä remontti ole käynyt pariskunnan mielessä. – Täällä oli kuivien tilojen lattioihin vaihdettu juuri uusi laminaatti ennen muuttoamme, ja se olikin yksi syy, miksi valitsimme juuri tämän asunnon, Minna toteaa.

106479 aijalantie10 167

Lue lisää:

Äijäläntie 10, Jyväskylä

Asukastarinoita