Eeva Aaltonen muutti Uudestakaupungista Kirkkonummelle, koska halusi päästä lähemmäs Vantaalla asuvaa tytärtään. Rauhalliselta Bron pientaloalueelta löytyi Eevalle mukava kaksio, jonka parvekkeella voi juoda aamukahvit ja jonka kotiovelta pääsee lenkkeilemään, hiihtämään tai vaikkapa marjastamaan.

Eeva Aaltonen asumisoikeusasunnossaan Kirkkonummella

Kesällä 2018 Eeva Aaltonen alkoi etsiä edullista asuntoa lähempää tytärtään. Eevan Vantaalla asumisoikeusasunnossa asuva tytär vinkkasi äidilleen asumisoikeusasumisesta, ja he katselivat yhdessä vaihtoehtoja. – Myin rivitaloasunnon Uudestakaupungista ja löysin Kirkkonummelta minulle sopivan asumisoikeuskaksion, johon muutin elokuussa, Eeva kertoo.

Asumisoikeusasunto on omistusasumiseen verrattuna huolettomampi, sillä sen myynnistä ei tarvitse itse huolehtia, jos haluaakin muuttaa muualle. – Asumisoikeusasunto onkin siitä hyvä, että voi kokeilla, viihtyykö jollain alueella, Eeva kertoo.


Ihanteellinen asuinpaikka luonnon ja liikunnan ystävälle

Eeva on viihtynyt uudessa kodissaan ja Kirkkonummella, joskin tutustuminen uuden kotipaikan harrastusmahdollisuuksiin jatkuu edelleen. – Olen Vehmaalla asuvan lähes 100-vuotiaan äitini omaishoitaja, joten vietän suuren osan ajastani vielä siellä, hän kertoo.

Urheilullinen ja aktiivinen Eeva on kuitenkin löytänyt kotinsa läheltä jo hyviä harrastusmahdollisuuksia, ja aikoo tutustua niihin paremmin, kun aikaa on enemmän. – Lähellä on hyvät lenkkimaastot, hiihtoladut ja järvi, jossa voi käydä avannossakin, avantouintia ja hiihtoa harrastava Eeva kehuu. – Luonto on täällä parasta, ja tämä on mitä ihanteellisin paikka asua, kun olen tottunut liikkumaan, hän jatkaa. Eeva pitää myös sienestyksestä ja marjastuksesta, joita hän pääsee tekemään lähimetsässä.

Liikuntaharrastusten lisäksi Eeva kävi Uudessakaupungissa muun muassa kansalaisopiston kursseilla ja harmonikkapiirissä. – Uudestakaupungista kaipaankin eniten ystäviäni, hän kertoo. Kirkkonummella on onneksi myös monenlaista sosiaalista toimintaa, kuten kansalaisopisto, jonka tarjontaan Eeva aikoo tulevaisuudessa tutustua.

Kirkkonummella asioidessaan Eeva kertoo saaneensa aina hyvää palvelua. – Parin kilometrin päässä Kirkkonummen keskustassa on kaupat ja tarvittavat palvelut. Kaupoissa voi käydä kävellen, pyörällä tai autolla, hän kertoo. Kirkkonummelta on myös juna- ja bussiyhteyksiä eri puolille Espoota ja Helsingin keskustaan, jonne pääsee noin 50 minuutissa.

Kodikkaan kaksion kruunaa iso sauna

Eevan kotona on kodikas tunnelma. – Minulla on kiva iso parveke, jolla juon kesäisin aamukahvit. Kukatkin kukkivat täällä hyvin, hän jatkaa ja esittelee parvekettaan talvisena päivänä keittiön ikkunan läpi. – Tykkään saunoa, ja oma sauna on ahkerassa käytössä, hän kertoo.

Aiemmasta hieman isommasta kodista mukana muuttaneet huonekalutkin mahtuivat ainakin melkein uuteen kotiin. – Tämä asunto on viihtyisä ja sopiva yhdelle, ainoastaan olohuone voisi olla hieman suurempi, Eeva kertoo.

Yksitasoinen rivitaloasunto miellyttää Eevaa, joka on asunut aiemmin kolmitasoisessa asunnossa. – Päätyasunnossa on rauhallista asua, eikä naapureiden ääniä kuulu. Bron alueella ja Eevan naapurissa asuu paljon lapsiperheitä. – Naapureihin en ole juurikaan vielä tutustunut, eikä yhteisiä talkoitakaan ole ollut ainakaan vielä. Osallistuisin tosi mielelläni talkoisiin, jos sellaiset järjestettäisiin, Eeva sanoo, ja jää odottamaan, millaiseksi asuminen ja eläminen Kirkkonummella muotoutuu.

Eeva Aaltosen asumisoikeusasunto Kirkkonummella


Naissaarentie 13, Bro, Kirkkonummi

MITÄ?

13 asumisoikeusasunnon rivitaloyhtiö, jossa on asuntoja kaksioista perheasuntoihin.

MISSÄ?

Rauhallisella pientaloalueella lähellä luontoa, parin kilometrin päässä keskustan palveluista.

KENELLE?

Upeista ulkoilumaastoista ja rauhallisesta asumisesta pitävälle.

ASUNNOT

2h+kk+s 50,0 m²
3h+k+s 80,5 – 81,0 m²
4h+k+s 92,0 m²

Tutustu Naissaarentie 13:n asuntoihin täällä.


Kiinnostuitko Kirkkonummesta?

Meillä on eri puolella Kirkkonummea yhteensä 12 asumisoikeuskohdetta ja asuntoja yksiöistä isoihin perheasuntoihin. Kirkkonummelta löydät helposti asunnon läheltä luontoa, mutta kuitenkin vain lyhyen matkan päästä pääkaupungista. Helsingin keskustaan ajaa noin puolessa tunnissa ja Kirkkonummi kuuluu HSL:n kuntayhtymään, joten myös bussilla ja junalla kulkeminen pääkaupunkiin ja Espooseen on helppoa.

Kirkkonummella on hyvät peruspalvelut, joten omaa kotikylää kauemmas ei usein edes tarvitse lähteä. Suurimmat asutuskeskukset kunnassa ovat Kirkkonummen kirkonkylä, Gesterby, Masala, Veikkola ja Kantvik. Lisäksi Kirkkonummella on useita pieniä kyliä. Suunnittelemme Kirkkonummelle myös uusia kohteita. Suunnitelmissa on rakentaa uusia asumisoikeusasuntoja Kolsarin ja Bron asuinalueille.


Katso kaikki asuntomme Kirkkonummella:

ta.fi/kirkkonummi

Tutustu asumisoikeusasumiseen:

ta.fi/asumisoikeus

Asukastarinoita