Sanna-Kaisa Hakala ja Valtteri Seraste asuivat vuokralla Helsingin keskustassa, mutta kaipasivat enemmän tilaa ja lähemmäs luontoa. Uusi koti löytyi asumisoikeustalosta Espoon Suurpellosta.

koiran ulkoilutusta syysmaisemissa

Suurpellossa on kaikki mitä Sanna-Kaisa ja Valtteri tällä hetkellä asuinalueeltaan kaipaavat: lyhyt työmatka, hyvät kulkuyhteydet, sopivasti palveluita ja luonnon läheisyys. – Meille on tosi tärkeää, että luonto on lähellä. Tykkäämme vapaa-ajalla lenkkeillä ja talvisin myös hiihtää, tästä pääsee laduille melkein suoraan kotiovelta, Sanna-Kaisa kertoo.

Suurpelto rajautuu lännessä Espoon keskuspuistoon, joka on lähes 900 hehtaarin kokoinen luonnontilainen alue keskellä Espoota. – Lähiruokaakin täältä saa. Kesällä keräsin keskuspuistosta 8 litraa mustikoita, Sanna-Kaisa nauraa ja toteaa, että puolukat pitäisi vielä käydä hakemassa.

Valtteri käyttää hyväkseen myös muita alueen liikuntamahdollisuuksia. – Tässä on kuntosali ihan vieressä ja koulun vieressä on hyvä tekonurmi, hän kertoo. Routa-koiralle alueelta löytyy paitsi paljon lenkkeilymaastoja, myös valtava koirapuisto. Suurpellossa asuukin paljon koiria. – Sattumalta myös Routan sisko samasta pentueesta asuu Suurpellossa, Sanna-Kaisa kertoo.

Sopivasti palveluita

Suurpelto on kehittyvä alue, ja myös alueen palvelutarjonta kehittyy jatkuvasti. Jo nyt Suurpellosta löytyy kaikki tärkeimmät palvelut. – Vieressä on ainakin hyvä ruokakauppa, posti, kukkakauppa ja pari ravintolaa. Jos palveluita olisi paljon enemmän niin ehkä alue ei olisi niin rauhallinen, Sanna-Kaisa pohtii. Loput palvelut löytyvät lähistön isoista kauppakeskuksista Isosta Omenasta ja Sellosta sekä Tapiolan keskustasta. Lapsiperheille Suurpellosta löytyy useita päiväkoteja sekä suomalainen ja kansainvälinen koulu. – Koulun yhteydessä on myös kirjasto, ja siellä käynkin usein, Sanna-Kaisa kertoo.

Helppoa elämää myös autottomille

– Me olimme pitkään autottomia, ja ihan hyvin täällä pärjäsi ilman autoakin, kun bussiyhteydet ovat hyvät moneen suuntaan, Valtteri kertoo. Suurpellon läpi kulkee useita bussilinjoja, joilla pääsee kätevästi muun muassa Matinylän ja Tapiolan metroasemille. Alueen yleiskaavassa on myös varaus raitiotielle, joka kulkee tulevaisuudessa Keraan ja Matinkylän.

Suurpellossa on myös useampia kaupunkipyöräasemia, joista voi rekisteröitymällä vuokrata edullisesti kaupunkipyörän käyttöönsä. – Meillä on omat pyörät, joten ei ole vielä testattu kaupunkipyöriä. Vaikuttaa kyllä käteviltä, Valtteri sanoo. Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Pyörillä voi halutessaan ajaa kaupunkien välillä ja pyörän voi palauttaa kumman tahansa kaupungin kaupunkipyöräasemalle. – Ollaan kyllä viihdytty täällä tosi hyvin, pariskunta toteaa yhteen ääneen.

sanna-kaisa ja valtteri istuvat sohvalla

Teksti: Anu Vähäkallio

Kuvat: Anu Vähäkallio ja Tommy Vilen

 

Lue lisää:

www.suurpelto.fi

Espoon keskuspuisto

Vuokra-asunnot: Piilipuuntie 8 ja 12

Vuokra-asunnot: Piilipuuntie 14

Asumisoikeusasunnot: Suurpellon Puistokatu 10

Asukastarinoita