Pertti Varis on pitkän linjan sipoolainen. Mies on asunut lähes koko ikänsä Sipoossa ja nähnyt kunnan kehityksen vuosien saatossa. Parantuneet palvelut, hyvät liikenneyhteydet ja maaseutumainen ympäristö saavat Pertin viihtymään Sipoon Jokilaakson maisemissa.

Pertti Varis kotonaan Jokipuistontiellä

Pertti Varis syntyi yli 70 vuotta sitten vahvasti ruotsinkieliseen maalaispitäjään, Sipooseen. Nykyisin Sipoo on Suomen 50. suurin kunta, jossa palvelut pelaavat kahdella kielellä, kulkuyhteydet toimivat ja luonto on edelleen lähellä.

Jokipuistontie 1:n asumisoikeuskerrostalo valmistui kesäkuussa 2019 ja vain alle viikko ennen talon valmistumista Pertti Varis allekirjoitti elämänsä ensimmäisen asumisoikeussopimuksen. – Olen onnellinen, että sain tämän asunnon, tässä on kaikki mitä tarvitsen, toteaa Pertti 51-neliöisestä kaksiostaan.

Muutamassa kuukaudessa Pertti on ehtinyt tehdä asunnosta kodin: kirjat ovat hyllyssä, keilapalkinnot palkintokaapissa ja sisustuksessa näkyy intohimo urheiluun. Uuden talon hyvän äänieristyksen takia naapuritkaan eivät häiriinny, kun Pertti aamuyön tunteina herää katsomaan suosikkijoukkue Chicago Bullsin pelejä telkkarista.

Toimiva yhteisö

Pertti on tuttu näky myös talon pihalla. – Olen ottanut tällaisen talonmiehen roolin, Pertti kertoo ulkona ja noukkii samalla maahan eksyneen roskan roskikseen.

- Tämä yhteisö on toiminut heti alusta saakka. Ihmiset ovat kohteliaita, naapureita tervehditään ja lasten kanssa tsempataan. Täällä on hyvä asua, Pertti toteaa.

Hyvät palvelut ja maalaismaisema

Jokipuistontie 1:n pihalta näkyy Nikkilän keskustaajaman palvelut. Nikkilässä on muun muassa ruokakauppoja, posti, kioski, Alko, kampaamoita, ravintoloita ja kahviloita. Nikkilässä on myös koulukeskus Nikkilän sydän, jossa on suomen- ja ruotsinkieliset yläkoulut. Kävelyetäisyydellä on myös Jokipuiston peruskoulu, joka sijaitsee kauniilla puistomaisella vanhalla sairaala-alueella. Nikkilässä on myös lukio ja ammattikoulu sekä riittävästi päiväkotipaikkoja. – Ja terveyspalvelut ovat Suomen huippua, siitä on ollut televisiossakin mainintaa, Pertti kehuu.

Runsaista palveluista huolimatta Nikkilässä on edelleen maaseutumaisuutta. -Jos avaan ikkunani, niin näen maalaismaiseman. Ei monella ole kerrostalosta maalaismaisemaa, Pertti toteaa.

Pertti ei osaa nimetä yksittäistä parasta asiaa Sipoossa. – Vaikea sanoa parasta, kun täällä on kaikki suht hyvää. Jos mä viihdyn, niin eikö se ole hyvä mittari? Pertti pohtii haastattelun lopuksi.

Jokipuistontie 1 sisäpiha

Katso video Pertin haastattelusta täältä.

Teksti ja kuvat: Anu Vähäkallio

Lue lisää:

Jokipuistontie 1, asumisoikeus

Pikkukaupunkimaista asumista lähellä luontoa ja palveluita

Sipoo – kahden keskuksen kunta Helsingin tuntumassa

Asukastarinoita