28-vuotias Christer Bergström istuu tyytyväisenä uuden kotinsa sohvalla. Kaikki tavarat ovat paikoillaan, verhot ikkunoissa ja matkamuistot hyllyillä kertomassa omaa tarinaansa. Muutaman viikon takainen muutto on enää muisto.

asukastarinatkvartsitie1

Muutto juuri valmistuneeseen asumisoikeuskaksioon Kvartsitielle, Sipoon Pähkinälehtoon, Söderkullan keskustan kupeeseen sujui hyvin vanhempien ja kaverin avustuksella. – Isä ja yksi kaveri oli kantamassa tavaroita, ja seuraavana päivänä äiti tuli auttamaan sisustuksessa, Christer kertoo. 55-neliöinen kaksio onkin tyylikkäästi sisustettu ja juuri sopivan kokoinen yhdelle miehelle. – Näin lehdessä ilmoituksen asuntonäytöstä. Tämä asunto oli rakennusaikana esittelyasuntona. Päätin esittelyn perusteella valita tämän. Vaihtoehtoina olisi ollut myös yksiö ja kolmio, mutta tämä tuntui sopivammalta tarpeisiini, Christer perustelee valintaansa. Kvartsitie 1:een valmistui joulukuun 2019 alussa 106 asumisoikeusasuntoa, joten valinnanvaraa riitti.

Muutto lähemmäs työpaikkaa

Christer on kotoisin Loviisasta, 90 kilometrin päästä Helsingissä sijaitsevasta työpaikastaan. – Tapahtui klassinen. Halusin muuttaa lähemmäs työpaikkaani, kiinteistönhoitajana työskentelevä Christer kertoo. Söderkullasta Helsinkiin ajaa noin puolessa tunnissa, puolet nopeammin kuin Loviisasta. – Ajattelin, että Sipoo olisi hyvä paikka, sillä se ei ole liian iso. Pikkukaupungin pojalle Helsinki olisi ollut turhan suuri, Christer pohtii. Sipoosta Christer tunsi ennestään muutaman vanhan partiokaverin, mutta muuten kunta on vielä melko tuntematon. – Tämä vaikuttaa hyvältä paikalta, kaikki on sopivan lähellä ja kulkuyhteydet ovat hyvät, Christer pohtii.

Kotikunta tutuksi

Christerin lähikuukausien suunnitelmiin kuuluu tutustua uuteen kotikuntaansa ja kuntalaisiin paremmin. - Pelaan salibandya ja löysin täältä uuden joukkueen, johon jo ilmoittauduin. Ihmisiin tutustuu, kun menee sinne, missä ihmiset ovat, Christer toteaa. Myös Christerin toista harrastusta, laskettelua, voi harrastaa uudessa kotikunnassa. Sipoon Talmassa on useasti Vuoden lähirinne -palkinnon voittanut, Sipoon Alpeiksikin kutsuttu laskettelukeskus. – Vielä en ole Talmassa käynyt, mutta aikeissa on, Christer suunnittelee.

Kodin ympäristö, Söderkullan alue, tulee tutuksi kävellenkin, sillä kaikki on kävelymatkan päässä. – Tästä on lyhyt matka kauppoihin ja muualle, Christer toteaa. Söderkullan keskustassa on kauppojen lisäksi mm. kirjasto, kansalaisopisto, terveyskeskus ja apteekki.

asukastarinatkvartsitie5

Teksti: Anu Vähäkallio

kuvat: Tommy Vilen

Lue lisää:

Kvartsitie 1

Pikkukaupunkimaista asumista lähellä luontoa ja palveluita

Söderkulla on kuin luotu liikkujalle

Sipoo – kahden keskuksen kunta Helsingin tuntumassa

Asukastarinoita