Hanne-Mari Kivekäs asuu lastensa ja Nelli-koiran kanssa Nurmijärven Klaukkalassa. Rauhallisella asuinalueella on upeat ulkoilumaastot ja tilaa liikkua turvallisesti myös poikkeusolojen aikana.

105866 kiilakiventie5B10 10

Hanne-Mari Kivekäs muutti reilu kolme vuotta sitten lastensa ja Nelli-koiran kanssa väliaikaisesti TA:n asumisoikeustaloon Klaukkalan Kiilakiventielle. Väliaikaiseksi tarkoitettu asunto osoittautui odotettua paremmaksi eikä perheellä ole toistaiseksi aikeita muuttaa mihinkään. – Tämä on todella rauhallista aluetta. Etenkin lapsiperheille voin suositella, koska lähistön koulut ja päiväkodit ovat tosi hyviä, Hanne-Mari kehuu.

Lähialueen ja oman kodin viihtyisyys nousevat etenkin nyt koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia yhä tärkeämmäksi, kun matkustelua pitää välttää ja kotona tulee vietettyä tavallista enemmän aikaa. – Minulle tämä tilanne ei tavallaan ole kovin poikkeuksellinen, sillä viihdyn muutenkin hyvin itsekseni ja kotona on aina jotakin puuhaa. Koti on minulle paikka, jossa viihdyn tosi hyvin, Hanne-Mari pohtii.

Kotoilua ja etäkoulua

Ainakaan vielä kotonaan viihtyvän Hanne-Marin aika ei ole käynyt pitkäksi, sillä kotoilun lisäksi Hanne-Mari käy kodin ulkopuolella töissä ja avustaa 11- ja 15-vuotiaita poikiaan etäkoulussa. Perheen vanhin lapsi on tämän kevään abiturientti, joten korona aiheutti senkin vuoksi lisäjännitystä. – Kirjoitukset menivät kuitenkin nopeutetusta aikataulusta huolimatta hyvin, Hanne-Mari toteaa ja jatkaa, että juhlat järjestetään sitten joskus myöhemmin.

Normaalisti Hanne-Mari toimii päätyönään hierojana paikallisella kuntosalilla ja tekee hoitoalalla keikkatöitä. – Nyt kun hieroja töitä ei voi tehdä, hoitoalalla töitä onneksi tässä tilanteessa riittää, Hanne-Mari toteaa.

hanskukiilakiventie edited

Hanne-Mari viihtyy kotonaa Klaukkalan Kiilakiventiellä. Poikkeusolojen aikana 11-vuotias Iiro on käynyt etäkoulua kotoa käsin.

Erinomaiset ulkoilumaastot ja riittävät lähipalvelut

– Ihanaa, että nyt on kevät ja hyvät ilmat, joten olen myös ulkoillut paljon, Hanne-Mari miettii. Klaukkalassa onkin hyvät ulkoilumaastot. Kiilakiventieltä pääsee lenkkeilemään moneen suuntaan, läheltä löytyy runsaasti metsiä ja Klaukkalan Tornimäen vuosi sitten valmistuneet kuntoportaat ovat noin kahden kilometrin päässä. – Tänäänkin kävin kuntoportailla ja ainakaan nyt päivällä ei ollut liikaa ihmisiä vaan hyvin mahtui liikkumaan turvaväleistä huolehtien, Hanne-Mari kertoo.

Klaukkalasta löytyy Hanne-Marin mukaan kaikki tarvittavat palvelut. – Täällä on useampi ruokakauppa, posti, apteekki, Alko ja useampia ravintoloita ja kahviloita, jotka toimittavat nyt poikkeusoloissa ruokaa myös kotiin, Hanne-Mari kertoo. Paikallinen K-Citymarketkin aloitti juuri ruuan kotiinkuljetukset.

- Täällä on hyvä asua, Hanne-Mari kiteyttää.

koirakiilakiventie edited

Nelli-koiralle riittää ulkoilumaastoja kodin lähellä.

 

Teksti: Anu Vähäkallio

Kuvat: Hanne-Mari Kivekäs

Lue lisää:

Kiilakiventie 5, Nurmijärvi (aso)

Tornimäen kuntoportaat

Jutun kirjoittamisen jälkeen Tornimäen kuntoportaat suljettiin 28.3.2020 toistaiseksi ulkoilijoilta.

Asukastarinoita