Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kotinsa lähelle kaipaava ihastuu Kivikkoon  – Kivikossa sijaitsee yksi Helsingin suurimmista liikuntapuistoista.

Kivikon liikuntapuisto tarjoaa kaikille avoimen lähiliikuntapaikan sekä koripallo- ja jalkapallokentät. Kuntoaan voi testata myös armeijatyylisellä esteradalla tai erilaisilla ulkoilureiteillä kävellen tai juosten. Talviurheilun ystäville Kivikossa on hiihtohalli, jossa hiihdon ystävä voi sivakoida ympäri vuoden. Sisäliikunnasta pitävä viihtyy puolestaan hiihtohallin yhteydessä sijaitsevalla kuntosalilla.

Liikuntapuistossa voi harrastaa myös hieman erikoisempia lajeja frisbeegolfista koirien agilityyn ja BMX-pyöräilyyn.

Riittää, että osaa ajaa pyörällä

Nuoret harrastajat vauhdissa BMX-radalla.Kolmatta kautta avoinna oleva Kivikon BMX-pyöräkrossiparkki vetää puoleensa eri-ikäisiä ja tasoisia lajin harrastajia. Pyöräkrossiparkin perustaja ja BMX Helsinki -pyöräilyseuran puheenjohtaja Katariina Laakkonen kertoo, että kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita parkkiin. – Pyöräkrossiparkki toimii samalla periaatteella kuin laskettelukeskus; voi tulla yksin tai perheen kanssa ja vuokrata varusteet, jollei ole omia.

Pyöräilemään voi siis tulla, vaikkei olisi pyöräilyn aktiiviharrastaja tai kiinnostunut kilpailemisesta. Laji soveltuu myös lapsille. – Heti kun osaa pyöräillä, voi tulla kokeilemaan. Pyöräkrossiparkissa saa hyvää harjoitusta pyörän käsittelyyn ja meillä käy myös pieniä lapsia potkupyöräilemässä, Katariina kertoo.

 

Ohjattuja pyörätapahtumia ryhmille

BMX-pyöräilijät kokoontuvat kuulemaan radan turvallisuusohjeista.Pyöräkrossiparkissa järjestetään myös ohjattuja tapahtumia erilaisille ryhmille, esimerkiksi koululuokille, seuroille, polttari- ja työporukoille. Katariina kertoo, että etenkin lasten synttärit ovat suosittuja. – Kyseessä on ohjattu kahden tunnin pyörätreeni, jonka aikana kerrotaan pyöräilystä, radasta ja neuvotaan alkuun. Kaikki pääsevät ajamaan radan läpi ja lopuksi käydään leikkimielinen kisa.

BMX-pyöräily voi kuulostaa lajia vähän tuntevan korviin äkkiseltään hurjalta, mutta laji on Katariina Laakkosen mukaan oikein tehtynä suhteellisen turvallinen. Hän korostaa, että radan sääntöihin perehtyminen ja ohjeiden noudattaminen on erityisen tärkeää. – Alkeet oppii helposti kuten laskettelussakin, mutta pitää aloittaa maltilla, ettei pyörä lähde käsistä, hän vertaa.

Kivikon pyöräkrossiparkkiparkki on tällä kaudella avoinna 25.10.2015 saakka. Keväällä harrastuksen pariin pääsee todennäköisesti jälleen huhtikuussa. Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät pyöräkrossiparkin verkkosivuilta.

Lue lisää Kivikon harrastusmahdollisuuksista:

Asukastarinoita