Jyväsjärven itärannalla sijaitsevaan Äijälänrantaan siintää illan hämärässä Jyväskylän valojen tuike. Vuoden 2014 asuntomessualueesta, Äijälänrannasta, on kehittynyt ihanteellinen asuinalue niin lapsiperheille kuin kaikille luonnon ja palveluiden läheisyyttä arvostaville. Ulkokuntosali, uimaranta sekä pyöräily- ja ulkoilumaastot viehättävät aktiivisesta elämästä pitäviä, sillä liikkumaan pääsee suoraan kotiovelta. Myös kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Ympäristö  kokonaisuudessaan on erittäin viihtyisä ja monipuolinen.

aijalanranta jyvaskyla aluekuva

Eläkkeellä olevat Salme Suihko ja Helena Räsänen ovat juuri muuttaneet vastavalmistuneeseen Ansaritie 1:een. Salmelle tämä on jo kolmas TA:n ASO-asunto, Helenalle ensimmäinen. Salme kertoo, kuinka uusi 43,5 m² asunto, jossa on sauna, parveke ja järvinäköala, täyttää vihdoin kaikki hänen toiveensa.
– Nyt tuntuu, että tulin oikeasti kotiin!

Unelma-asunnon lisäksi hänen hyvä ystävänsä asuu nyt kerrosta alempana. Kun selvisi, että he saivat juuri toivomansa asunnot kerroksista 5 ja 6, oli se kummallekin toiveen toteutuminen.
– Et ole onneksi kanta-astuja, niin kävelet hiljaa, Salme naurahtaa Helenan sanoneen, kun he saivat myönteiset asuntopäätökset.
– On hienoa, kun on turvaa toisistamme, ja voidaan käydä rimpauttamassa ovikelloa ja tarkistamassa, että toisella on kaikki hyvin, Salme myös toteaa.

Salme ja Helena tutustuivat loppukesällä 2018, kun Savonlinnassa asunut Helena etsi asuntoa Jyväskylästä. Salmen ASO-asunto oli tuolloin myynnissä ja Helena otti yhteyttä Salmeen asunnosta, joka ei ollut sitten kuitenkaan aivan sitä, mitä Helena etsi.

Vaikkei asuntokauppoja tullutkaan, sujui kahden savolaisrouvan jutustelu niin loistavasti, että Helena lupasi ilmoittaa, kun hän on muuttanut Jyväskylään. Helena ei tuntenut vielä tuolloin ketään Jyväskylästä, joten samanhenkisen ihmisen löytyminen oli iso asia. Se helpotti uudelle paikkakunnalle muuttoa.

Uusi kaupunki, uusi asunto ja asumismuoto

Eräänä päivänä Helena sitten soittikin ja kertoi asuvansa Jyväskylässä. Siitä alkoi ystävyys, joka on nyt johtanut Ansaritie 1:een. Helenalla ja Salmella on ystävyyden alusta lähtien ollut tapana käydä kerran viikossa viettämässä yhdessä aikaa kaupungilla. Kerran kahvilassa Salme kertoi aikovansa hakea asuntoa aivan Jyväsjärven rantamilta, rakenteilla olevasta Ansaritie 1:n kerrostalosta. Salme kaipasi järveä ja Jyväskylän eläväisiä valoja horisontissa, joten hän hakisi uutta asuntoa, jossa saisi kaipaamansa järvimaiseman.

Helena jäi pohtimaan asiaa ja päätti sitten lähteä hänkin hakemaan ensimmäistä ASO-asuntoaan Ansaritien uudesta kerrostalosta.
Helena kertoo, kuinka asumisoikeus vaikutti loistavalta vaihtoehdolta.
– ASO-asunto tuntuu turvalliselta. Omistusasunnosta oli myös helppo muuttaa ASO-asuntoon. Se kun tuntuu myös omalta.

Asumisoikeusasunto oli hyvä valinta!

Helena iloitsee kovasti uudesta kodistaan mutta myös päätöksestään hankkia TA:n ASO-asunto.
– Tämä on haaveen toteutuminen. Sain autopaikankin pihasta, mikä on kaiken kruunu. Kaikki on mennyt niin hyvin ja TA:n henkilökunta on ollut alusta asti ystävällistä ja auttavaista, Helena jatkaa.

Kaikesta on voinut kysyä ja kun asumisoikeus on ollut minulle uusi asia, niin on pitänyt selvittää kaikenlaista. On aina ollut helppo soittaa ja ihmisillä on ollut kärsivällisyyttä vastata ja neuvoa ystävällisesti. Kiitokset vielä TA:n ihmisille ja erityisesti Essille, jonka ystävällisyys jäi lähtemättömästi mieleen heti ensimmäisestä puhelusta lähtien!

TA:lla on Äijälänrannassa myös kaksi muuta asumisoikeustaloa: 2013 valmistunut Ansari­tie 6 ja 2014 valmistunut Äijälänrannantie 14. Tutustu vapaisiin asuntoihin nettisivuillamme tai ota yhteyttä myyntiimme: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Teksti: Maria Koski

Asukastarinoita