Raisiosta lähtöisin oleva Mirja Mannevuo muutti ensimmäisen kerran Naantaliin vuonna 2007 ja tunsi kaupungin heti omakseen. Naantalissa on pikkukaupungin tuntua, ystävällisiä ihmisiä ja ainutlaatuinen ranta venesatamineen sekä viihtyisine ruokapaikkoineen. 

Mirja Mannevuo muutti aivan Naantalin keskustassa sijaitsevaan As. Oy Naantalin Victoriaan toukokuussa 2020, heti talon valmistuttua.

– Muutin tähän Kauppilankadulta, vain 400 metrin päästä, Mirja kertoo. Vaikka muuttomatka oli lyhyt, tuntuu uusi koti olevan huomattavasti lähempänä kaikkea.

– Tässä on vieressä kolme ruokakauppaa, kaksi apteekkia ja Suomen parhaaksi kehuttu terveyskeskus, Mirja luettelee. Toki vierestä löytyy paljon muutakin: esimerkiksi tori, useita kahviloita ja ravintoloita, kirjasto, kaupungintalo ja kampaamoita sekä kauneushoitoloita. Lisäksi oman talon alakerrasta löytyy jo nyt pesula sekä kukkakauppa sekä kaksi vielä vapaana olevaa liiketilaa, johon voi tulla esimerkiksi ravintola ja kahvila.   

Vaikka auto on vain hissimatkan päässä talon alla olevassa autohallissa, ei Mirja tarvitse sitä päivittäiseen asioimiseen.

– Kävelen yleensä kauppaan ja muualle, mutta jos jotain ei Naantalista löydy, niin reilun kymmenen kilometrin päässä Raision Myllyssä on kaikki mitä voi tarvita, Mirja toteaa.  

Kauniisti sisustettu kompakti kaksio

Mirja osti asuntonsa jo rakennusaikana, joten hän pääsi vaikuttamaan asuntonsa pintamateriaaleihin.

– Minulla on aina ollut valkoinen keittiö, joten nyt halusin jotain muuta ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen valintaani, Mirja kertoo katsellen beigejä keittiökaappejaan, jotka sointuvat upeasti yhteen mustan tiskialtaan kanssa. Myös kylpyhuoneeseen Mirja valitsi rohkeasti upeat marmorikuvioiset seinälaatat. 

Mirjan edellinen asunto oli kaksi kertaa nykyisen asunnon kokoinen, joten iso osa huonekaluista jouti myyntiin.

– Pikkuhiljaa olen sisustanut, mitään uutta en vielä ole hankkinut vaan haluan rauhassa katsoa mitä ja minkälaista tarvitsen, Mirja toteaa kauniiksi sisustetun uuden kaksionsa sohvalla. Vaikka uusia hankintoja ei olekaan tehty, näyttää jokainen yksityiskohta tarkkaan harkitulta ja yhteen sointuvalta. 

Ainutlaatuinen kesäkaupunki

Parasta Naantalissa on Mirjan mielestä kaunis meri ja vilkkaat rantakadut sekä kylpylään johtava rantapolku.

– Aina kun minulle tulee vieraita, kävelemme tästä puiston läpi rantaan, jossa on hyviä ruokapaikkoja kuten esimerkiksi Uusi Kilta ja ihana vohvelikahvila Amandis, hän kertoo. Naantalin vierasvenesatamaan on vain muutaman sadan metrin matka Naantalin Victoriasta.

– Vieraat voivat tulla veneellä kylään, Mirja nauraa. 

Vaikka Naantali on parhaimmillaan kesällä, kun hyvin hoidetut puistot ja kauniit kukkaistutukset pääsevät oikeuksiinsa, löytyy tekemistä ympäri vuoden.

– Täällä on vilkasta yhdistystoimintaa ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet kaikenikäisille, Mirja kertoo. Naantali on paitsi upea kesäkaupunki, myös aktiivinen kulttuurikaupunki.

– Musiikkijuhlat ovat aina kesän kohokohta ja täältä löytyy myös taidekerhoja ja -näyttelyitä moneen makuun, Mirja kehuu kotikaupunkiaan. 

– Kyllä se vähän niin on, että ne ketkä Naantaliin tulevat, he täällä myös pysyvät. Minä olen ottanut tämän kotikaupungikseni jo vuosia sitten, Mirja toteaa upeaa syysmaisemaa parvekkeeltaan ihaillen. 

 

Teksti ja kuvat: Anu Vähäkallio 

Tutustu tästä As Oy Naantalin Victorian vapaisiin asuntoihin. 

Kiinnostuitko vapaista liiketiloista, lue lisää

Lue lisää Naantalista

 

 

Asukastarinoita