Jari Tuohimaa asuu puolisonsa ja Pietarin kaduilta pelastetun Jolle-koiran kanssa Keravalla. Omistusyksiö Keravan keskustassa vaihtui viisi vuotta sitten asumisoikeusrivitaloon rauhallisessa Ahjonlaaksossa. Pariskunta on ratkaisuunsa tyytyväinen.

Vaikka asumisoikeusasuminen ei ollut ennestään kovin tuttua, tuntui se pienen perehtymisen jälkeen hyvältä vaihtoehdolta. – Kun ikääkin oli jo yli 55 vuotta, ei ison asuntolainan ottaminen isompaan asuntoon tuntunut järkevältä, Jari perustelee. 

Viiden vuoden jälkeenkin Jari on tyytyväinen ratkaisuun. - Jotkut moittivat asumisoikeusasumista. Sanovat, että se on ihan kuin vuokralla asuisi. Mutta eihän se sitä ole.  Asumisoikeusasukkaalla on paljon enemmän sananvaltaa, Jari pohtii. Jarin mukaan myös se, että asumisoikeusasuntoon on sijoittanut omaa rahaa, saa asunnon tuntumaan enemmän omalta.

Jarin mielestä asumisoikeusasumisen hyviin puoliin kuuluu myös se, että tarpeen tullen asumisoikeusasunnosta on helppo muuttaa ja sijoittamansa rahat saa takaisin kohtuullisessa ajassa. -Itse olen aina ajatellut, että miksi pitää sijoittaa monta sataatuhatta euroa neljään seinään, kun niillä rahoilla voisi tehdä muutakin, hän toteaa. 

Oman näköinen asunto pienellä remontilla

Etsiessään uutta asuntoa vuonna 2015 Jari kävi puolisonsa kanssa katsomassa useampia asuntoja. Ahjonlaakson Itäkaaresta löytyi lopulta pohjaratkaisultaan sopiva asunto. – Asunnossa oli kuitenkin muovimatto ja seinät kaipasivat uutta maalia. TA lupasi tehdä pintaremontin ennen muuttoamme ja sen myötä asunnosta tulikin oikein hyvä, Jari muistelee. 

Muuton yhteydessä keittiö sai uuden ilmeen, kun Jari vaihdatti keittiön tiskialtaan ja tason sekä viimeisteli kaapit sisutustarroilla. – Olen töissä kaupan lihatiskillä, joten keittiö on minun valtakuntaani, Jari naurahtaa. 

Lähiaikoina uuden ilmeen saavat myös asunnon portaat. – Portaiden matto on jo aika kulunut, joten otimme yhteyttä kiinteistömanageriin. Manageri lupasi, että portaat päällystetään uudelleen. Lähdemme siksi aikaa lomalle, sillä asunnossa ei voi remontin aikana asua, Jari kertoo. 

Naapuriapua ja rauhallinen ympäristö

Itäkaari 1 ja Länsikaari 2 on 26 asunnon rivitalokohde, jossa kaikki asunnot ovat yhdessä rivissä neljässä talossa. – Lähimmät naapurit tunnemme, mutta toisen pään naapurit ovat jääneet vähän vieraammiksi, Jari kertoo. Talon yhteisen Facebook-ryhmän avulla voi kuitenkin tarvittaessa olla yhteydessä useimpiin talon asukkaisiin. – Siellä pohditaan yhdessä, jos on ongelmia. Ja voihan siellä pyytää vaikkapa sokeria lainaan, Jari naurahtaa. 

Seinänaapurin kanssa Jari on tutustunut paremminkin ja naapurukset auttavat toisiaan muun muassa koiranhoidossa ja vahtivat toistensa asuntoja lomien aikana. – Etenkin kesäaikaan naapureita näkee enemmänkin, kun grillailemme vierekkäisillä terasseilla ja joskus yhdessäkin, Jari kertoo. Yhdessä juodaan silloin tällöin myös kuppi kahvia tai pullo olutta.  

Tutut naapurit tekevät omalta osaltaan koko naapuruston rauhalliseksi. Jarin mukaan etenkin Ahjonlaakson pohjoispuoli on todella rauhallista aluetta. – Täällä on kaikki mitä tarvitsee. Ruokakauppa löytyy läheltä ja lenkkimaastot, Ahjon koirapuistokin on ihan lähellä. Eikä tästä ole pitkä matka Sipoon metsiinkään, siellä niitä riittää. Siellä on aavaa aika pitkälle, Jari toteaa lopuksi.  

 

Mitä? 

Kaksikerroksisia rivitalokolmioita ja- neliöitä vuonna 2006 valmistuneessa rauhallisessa ympäristössä.  

Missä?

Lahdenväylän itäpuolella, lähellä Sipoon rajaa. Noin kahden kilometrin päässä Keravan keskustasta

Kenelle?

Erityisesti lapsiperheille sekä kaikille tilaa ja rauhallista asumista arvostaville. Taloyhtiön piha on suuri ja leikkialue on turvallisella paikalla.

Asunnot

3h+k+s 77-78 m²

4h+k+s 86-87,5 m²

 

Asukastarinoita