Oululainen Ari Puhakka etsi viime vuoden lopulla uutta asuntoa nopealla aikataululla. Uusi asunto löytyi onneksi nopeasti Oulun Kaijonharjusta.

20210408 153737 600x800Ari Puhakka päätyi asumaan TA:lle Kalevalantie 2:en joulukuussa, kun hän avioeron jälkeen etsi itselleen asuntoa hyvällä sijainnilla ja kohtuullisella budjetilla. Myös asumisoikeus oli yhtenä vaihtoehtona, mutta hän päätyi tällä kertaa kuitenkin vuokra-asuntoon, koska asunnon tarve oli akuutti ja tähän vuokra-asuntoon pääsi helposti ja nopeasti käsiksi. Sopivan kahden makuuhuoneen asunnon löydyttyä Oulun Kaijonharjusta, prosessi sujui helposti ja sopimus saatiin tehtyä normaaliin tapaan toimistolla poikkeusoloista huolimatta.

Muutto pienempään asuntoon vaati tilankäytön uutta opettelua

Tällä hetkellä Ari asuu kahdestaan vanhimman tyttärensä kanssa. Aikaisemmassa omakotitalossa oli neljä kertaa enemmän neliöitä, joten tilankäytön kannalta Ari on joutunut opettelemaan hieman uutta. – Hyvin on kuitenkin mahduttu myös pienempään asuntoon, tosin osaa tavaroista joudun säilyttämään erillisessä varastossa. Tämä sopii kuitenkin tähän elämäntilanteeseen hyvin, kertoo Ari. Asunto sijaitsee maantasalla omalla sisäänkäynnillä. – Joitain ääniä kuuluu, kun naapurit liikkuvat, mutta pääsääntöisesti on rauhallista. Makuuhuoneeseen kuuluu myös joitain ääniä ostoskeskuksesta, mutta en ole kokenut sen häiritsevän liikaa, sanoo Ari.

Alue tutuksi kävelylenkkien avulla

Kaijonharju alueena ei ollut bussinkuljettajana toimivalle Arille entuudestaan kovin tuttu, mutta pikkuhiljaa alue on tullut tutuksi muun muassa kävelylenkkien avulla. Alueelta on noin viisi kilometriä Oulun keskustaan, jonne liikkuminen onnistuu helposti myös ilman omaa autoa. Lähin bussipysäkki sijaitsee ainoastaan muutaman sadan metrin päässä ja siitä kulkee yksi Oulun tiheimmin liikennöivä bussilinja.

Talon vieressä, heti tien toisella puolella sijaitsee myös ostoskeskus, joten palvelut ovat lähellä. –Parhaaksi puoliksi sanoisin tässä asunnossa ehdottomasti sijainnin. Tällä hetkellä meillä ei ole tarvetta muuttaa, mutta katsotaan tilannetta uudelleen, kun elämäntilanne tästä hieman selkiintyy. Tässä on kuitenkin hyvä nyt antaa vähän pölyn laskeutua.

Lue lisää: Kalevalantie 2, Kaijonharju, Oulu

20210408 153502 600x800

 

Asukastarinoita