Kari Muurman on ehtinyt asumaan vaimonsa kanssa jo toista vuotta Vantaan Nissaksessa sijaitsevassa asumisoikeusasunnossaan Saagatie 11:ssä. Tätä ennen he asuivat vaimonsa kanssa myös TA:lla, Tuusulassa sijaitsevassa asumisoikeustalossa Bostoninkaari 10:ssä, mutta halusivat muuttaa lähemmäksi Mellunmäessä asuvia sukulaisiaan.

 

- Nykyinen asuntomme sijaitsee hyvin luonnonläheisellä alueella päättyvän tien päässä. Talon takaa alkaa monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ja niitä pitkin pääsee ulkoilemaan esimerkiksi Kuusijärvelle saakka. Liikenteellisesti talo sijaitsee kuitenkin helpossa paikassa, vaikkakaan liikennemelua ei rauhallisen sijainnin vuoksi kuulu yhtään, kertoo Kari.


Oman auton omistaminen ei ole välttämätöntä, sillä alueelta pääsee hyvin bussilla keskustaan Rautatientorille sekä metrolle ja junalle. – Myös esimerkiksi uimahalli sijaitsee ihan lähellä. Lähellä sijaitsevasta Alepasta tekee nopeasti pienet ostokset, omalla autolla käymme toki sitten vähän kauempana ostoksilla.


Asumisoikeusasumisen helppous viehättää

Kari Muurman ja hänen vaimonsa asuvat siis jo toisessa TA:n asumisoikeusasunnossa. Asumisoikeudessa heitä viehättää se, että asuminen on edullista eikä pääomaa tarvita niin paljoa kuin omistusasunnossa, ja asumisoikeusmaksuun sijoittamansa rahan saa takaisin. – Kun ikää tulee enemmän, omistamisella ei enää ole niin suurta merkitystä, pääasia on helppo ja mukava asuminen, naurahtaa Kari. Kun he tekivät päätöksen muutosta, pääsivät he nopeasti käsiksi nykyiseen asuntoonsa. Saagatien asunto on osoittautunutkin täydelliseksi muun muassa juuri sijaintinsa vuoksi.

 

Yhteisöllistä asumista koronan tuomista haasteista huolimatta

Kari on viihtynyt asunnossaan hyvin. Hän toimii asukastoimikunnan puheenjohtajana ja on iloinen siitä, että talossa on aktiivisia jäseniä. – Asunnon parhaita puolia miettiessäni luonto on totta kai iso plussa, mutta pidän myös siitä, että tässä talossa on sellainen sopivan pieni yhteisö. Korona tietysti on tuonut haasteita naapureihin tutustumisessa eikä yhteisiä kokoontumisia ole voitu nyt vuoteen järjestää. Ihmiset ottavat kuitenkin hyvin toiset täällä huomioon, eräskin koronan sairastunut naapurimme vei esimerkiksi roskat yöaikaan, jotta ei tartuttanut muita, muistelee Kari.

Yhteistyö TA:n kanssa saa kiitosta

Remonttia tai muutostöitä Kari ei ole asuntoon itse tehnyt, mutta asunnon kaikki pinnat oli kauttaaltaan remontoitu ennen kuin Kari ja hänen vaimonsa muuttivat siihen. He pääsivät muuttamaan näin lähes uuteen asuntoon. – Olen itse eläkkeellä oleva isännöitsijä, joten nämä kiinteistönhuoltoon liittyvät asiat ovat minulle jo ammattini puolesta tuttuja. Olen ollut useamman kerran yhteydessä talon kiinteistömanageriin ja yhteistyö ja luottamus on toiminut hyvin molempiin suuntiin. Huoltoyhtiön kanssa oli hieman ongelmaa aluksi, kun muutimme, mutta sitten huoltoyhtiö vaihtui ja nyt hommat on toimineet moitteettomasti, toteaa Kari.

Katso kohde ja sen vapaat asunnot tästä!

 

Asukastarinoita