Tamperelainen Heli näki muutama vuosi sitten ilmoituksen Tampereen Haukiluomaan osoitteeseen Pahkakatu 8 rakenteilla olevasta kerrostalosta. Ilmoituksen asunto oli mielenkiintoisin, sillä se oli talon ylimmästä kerroksesta. Asunto oli sopivan kokoinen ja siinä oli Heliä miellyttävä pohjaratkaisu. Asunnossa oli oma sauna, vaatehuone sekä lasitettu parveke – kaikki mitä voi toivoa. Heli laittoi hakemuksen, pääsi uudiskohteen tarjouskierrokselle ja sai juuri toivomansa asunnon.

-    Päätin, että tuohon asuntoon minä muutan!

Helin silloiseen asuntoon oli tulossa putkiremontti, mikä olisi nostanut kuluja entisestään. Pahkakadun uusi asunto on kulma-asunto, jossa naapurien kanssa yhteisillä seinillä on keittiö sekä kylpyhuone. Talossa on hyvä äänieristys, eivätkä naapureiden äänet kuulu Helin kotiin. Tulevan putkiremontin ja hyvän pohjaratkaisun lisäksi asunnon hakemiseen vaikutti Helillä se, että talo olisi uusi. Kukaan muu ei olisi asunut asunnossa aiemmin, pinnat olisivat pakasta vedettyjä ja materiaalit nykyaikaisia – eikä remontteja olisi tulossa pitkään aikaan.

Helin mielestä asunnossa ehdottomasti parasta on sen sijainti talon ylimmässä kerroksessa. Hänen ikkunastansa on upea näkymä kattojen yli vastapäätä olevaan metsään. Muita miellyttäviä piirteitä asunnossa ovat tilava vaatehuone sekä keittiö, jonka yhteyteen saa ruokapöydän ja joka on kuitenkin hieman erillään muusta asunnosta.

Tuttu alue, josta löytyy kaikki

Tesomalla aiemmin asunut Heli huomasi, että lähelle, Haukiluoman alueelle, rakentuu uusi asumisoikeustalo. Sehän sopi paremmin kuin hyvin, sillä hän oli tykästynyt alueeseen ja se oli vuosien saatossa tullut kodiksi. Heli on asunut aiemminkin samalla suunnalla: tutuksi ovat tulleet Haukiluoman, Tesoman ja Kaarilan asuinalueet, eikä Heli voisi kuvitella asuvansa muualla.

-    Tampereella on niin, että lännestä ei muuteta kaupungin itäpuolelle ja päinvastoin.

Eikä ihmekään, sillä Haukiluomassa on kattavat peruspalvelut ja hyvät kulkuyhteydet muuallekin Tampereelle. Esimerkiksi keskustaan on noin 8 kilometriä ja bussi kulkee aivan vierestä. Talon viereen rakentui vuoden alussa uusi ruokakauppa. Alueella on myös muitakin ruokakauppoja, muutamia ravintoloita, Tokmanni, apteekki sekä optikkoliike, päiväkoteja ja koulu. Liikunnasta pitävä löytää Haukiluomasta tarvitsemansa: ympärillä on lukuisia puistoja ja lenkkeilyreittejä ja Tesomalta löytyy uima-, jää- ja palloiluhallit sekä muutama uimaranta. Lielahteen on lyhyt matka ja sieltä löytyy vielä kattavammin palveluita.

Talon vierestä lähtee metsäreitti, jossa Heli tykkää käydä kävelemässä tai tyttären perheen koirien kanssa lenkillä. Sieltä voi myös löytyä marjoja ja sieniä, joita tarttuu kesällä lähes joka lenkkikerran jälkeen mukaan pussillinen.

-    Omaa pihaa kaipaan eniten. Onneksi lähellä on ihanat luontoreitit ja pääsen hoitamaan tuttujen puutarhoja.

Koirien kanssa lenkkeilyn, marjastuksen ja sienestyksen lisäksi Helin mielipuuhiin kuuluu ehdottomasti lukeminen. Tästä kertookin mahtava kirjakokoelma hänen kotonaan. Näiden lisäksi Heli tykkää viettää aikaa perheensä ja ystäviensä kanssa. Vaikka hän kaipaakin omaa pihaansa, tahtoo Heli asua tässä kodissaan loppuelämänsä ajan. Hän on laittanut lasitetun parvekkeen puutarhamaiseksi ihanilla kukilla!

Omasta asunnosta asumisoikeusasuntoon

Heli on asunut viimeksi parikymppisenä vuokralla. Sen jälkeen ennen Pahkakadulle muuttoa hän on asunut sekä omakotitalossa että rivitalossa perheensä kanssa. Heli on asunut myös kerrostalossa aiemmin. Asumisoikeusasuminen oli Helille kuitenkin ihan uutta ennen hänen nykyistä asuntoaan. Hänen mielestään prosessi asunnon saamiseksi oli helppoa ja hän sai juuri haluamansa asunnon.

-    Asumisoikeusasunnon hyvä puoli on se, ettei tarvitse niin isoa pääomaa ja rahaa jää täten muuhunkin elämiseen.

Muutenkin asumisoikeusasunnossa on edulliset asumiskustannukset, eikä asukkaan tarvitse huolehtia remonteista tai asunnon kunnossapitoon liittyvistä asioista. Asumisoikeusasunto sopiikin Helin mielestä sellaisille, ketkä tahtovat sijoittaa asuntoon vain vähän pääomaa ja arvostavat asumisen helppoutta. Esimerkiksi vanheneville ihmisille tämä on Helin mielestä oikein hyvä asumismuoto.

Mukavat ja samanhenkiset naapurit

Helin naapureina on tietenkin ihan kaikenlaisia ihmisiä: yksin asuvia ja perheitä, nuoria ja vanhoja. Eniten kuitenkin naapureina on pariskuntia ja yksin asuvia vanhempia ihmisiä, keiden kanssa Helillä on hyvät välit.

-    Naapurit ovat todella mukavia ja vaihdamme vähintään heipat nähdessämme. Muutaman kanssa juttelemme välillä enemmänkin.

Kahden samanikäisen naapurinrouvan kanssa Heli on käynyt kävelemässä ja hän on myös lenkittänyt toisen koiraa. Kerrostaloissa ihmiset usein pysyttelevät kuitenkin pitkälti omissa oloissaan, näin myös Helin talossa. Naapurit ovat onneksi ystävällisiä eikä häiriöitä ole tullut. Hyvän äänieristyksen ansiosta naapuriasunnoista ei kuulu liiemmin ääniä, mikä on Helille tärkeä asia.

 

Kohteen pääset näkemään tästä!

 

Asukastarinoita