Keväinen aurinko herättelee luontoa merellisessä Raisiossa ja kimmeltelee horisontissa pirskahtavilla aalloilla. TA:n syksyllä 2019 valmistuneessa Pellonraivaajankadun asumisoikeuskohteessa asuva Outi Ääri viettää nyt toista kevättä uudessa kodissaan, josta tuli hänelle pettymyksen jälkeen unelmien koti.

-Koti on minulle paikka, jossa rentoudun ja lataan akkuja. Aina kun avaan kotini oven, olen iloinen, että sain juuri tämän asunnon kodikseni.

Outi alkoi etsiä uutta kotia pari vuotta sitten, kun nuorinkin hänen lapsistaan muutti omilleen. Pian hän löysikin TA:n vastavalmistuneet ASO-asunnot Pellonraivaajankadulla jo ennestään hänelle tutulta alueelta Raision Meri-Nuorikkalassa. Asuntojen hakuaika oli kuitenkin jo käynnissä ja Outin järjestysnumero jäi harmillisen suureksi. Hän ei saanut toivomaansa asuntoa ja pettymys oli suuri. Outi päätti kuitenkin jäädä jonottamaan asuntoa.


– TA:lta tarjottiin jonottaessani asuntoja myös muualta. Pellonraivaajankadun asunnot olivat kuitenkin painuneet mieleeni, enkä tarttunut tarjouksiin, Outi kertoo.


Vuosi sitten onni potkaisi ja Outi sai yhteydenoton TA:n myyntineuvottelija Tiina Iivariselta, kun yllättäen juuri hänen toivomansa asunto olikin vapautumassa.


– Hypin riemusta, kun sain Tiinalta puhelun ja tämän unelmoimani kodin, Outi naurahtaa. Odottaminen ei ollut turhaa ja niin Outi lähti katsomaan kolmen huoneen päätyasuntoa myyntineuvottelija Tiinan opastamana.

 – Heti asuntoon sisälle astuessani tiesin, että tämä se on. Tässä on kaikki. Itse asunto on kaunis, nykyaikainen ja valoisa. Paljon säilytystilaa ja kaikki neliöt ovat hyötykäytössä. Lisäksi sijainti on erinomainen, palvelut ovat lähellä, samoin Turun keskusta. Lenkkipolku lähtee melkein oven edestä, on luonnonrauhaa ja meren välitön läheisyys. Melkein liian hyvää ollakseen totta, Outi naurahtaa.

Kuva: Eeva Räihä Asunnon valoisan olohuoneen jatkeena toimii tilava patio.

Laadukasta ja huoletonta elämää ASO-asunnossa

Outi asuu nyt ensimmäisessä asumisoikeusasunnossaan ja kertoo olevansa erittäin tyytyväinen tähän asumismuotoon.


– Asuminen asumisoikeusasunnossa on huoletonta ja laatuun nähden edullista. Uuteen kotiin pääsee kiinni pienellä rahalla ja vastike on kohtuullinen, Outi toteaa.


– Jos joskus haluan tästä unelmakodistani luopua, se käy helposti, ja saan sijoittamani rahan vielä indeksikorotettuna takaisin. Myös TA-Yhtiöt saa Outilta kiitosta.
– TA-Yhtiöiden palveluihin olen erittäin tyytyväinen.

Asunto myynnin Tiina Iivarinen otti oikein asiakseen löytää minulle mieluisan kodin. Hän oli kärsivällinen ja palveluhaluinen, vaikka asunnon löytyminen ottikin vähän aikaa. Ongelmat ja kysymykset ovat hoituneet kiinteistömanageri Ismo Luojuksen kanssa tehokkaasti ja nopeasti. Sen kun laitan Ismolle viestiä ja hän aina auttaa. Voinkin suositella asumisoikeusasumista täydestä sydämestäni.

TA:n vapaat kohteet Raisiossa pääset näkemään tästä.

Pellonraivaajankatu 2 ja 4 kohteen tiedot pääset näkemään tästä sekä Pellonraivaajankatu 6, 8 ja 10 kohteen tiedot tästä.

Asukastarinoita