Perhepäivähoitajana toimiva espoolainen Piia Kuntsi asuu miehensä sekä koiransa kanssa Tiistilässä, Matinkylän kupeessa lähellä meren rantaa.  Piia muutti Kalastajanmäen vuokra-asuntoon loppuvuodesta 2020. Se, että asunnoksi valikoitui juuri TA:n vuokra-asunto, oli sattumaa.

Piia muutti miehensä kanssa Tiistilän Kalastajanmäkään vuoden 2020 lopulla. Muutaman kuukauden asumisen jälkeen hän on ihastunut uuteen kotiinsa ja kehuu asuntoa paljon myös tuttavilleen. Asunnossa on 71 neliötä ja neliöt on suunniteltu huolella eikä yhtään hukkaneliötä ole. Piia on innokas sisustaja ja persoonallinen pohjaratkaisu on tuntunut heti omalta – hän onkin saanut kodin näyttämään tyylikkäältä ja kodikkaalta.


Parasta Piian mielestä juuri tässä talossa on se, että talo on rauhallinen ja siellä on tosi hyvä henki. Tässä talossa, kuten koko alueellakin, asukkaat ovat monikulttuurisia ja mukaan mahtuu paljon myös ulkomaalaisia asukkaita. Pia on kokenut tämän ainoastaan rikkautena. – Ulkomaalaiset ovat usein suomalaisia ystävällisempiä ja ottavat muut huomioon paremmin, kaikki tervehtivät aina toisiaan. Suomalaiset ovat toisinaan hieman juroja, naurahtaa Piia. – Koira auttaa tutustumaan hyvin naapureihin ja rikkoo naapureita kohdatessa jään. Pidän myös siitä, että naapureiden kanssa voi jutella niitä näitä, mutta henkilökohtaisia asioita ei tarvitse avata, mikäli ei halua. Arvostan myös omaa yksityisyyttä, vaikka ympärillä on paljon muita asukkaita, sanoo Piia.
 

Sattumalta TA:n vuokra-asuntoon

– TA oli meille tuttu asumisoikeusasunnoistaan, mutta emme tienneet, että vuokra-asuntojakin on näin paljon. Haimme asuntoa monesta paikasta ja itseasiassa ensin haimme TA:lta eri asuntoa, mutta sitä asuntoa emme saaneet. Kuulimme samalla kuitenkin toisesta tarjolla olevasta asunnosta ja otimme sen. Onni onnettomuudessa, sillä nykyinen asunto on paljon kivempi kuin se mitä aluksi haimme, sanoo Piia.

– Aluksi ajattelimme, että asunto olisi väliaikainen, mutta nyt näyttää siltä, että olemme ihastuneet asuntoon niin paljon, että tuskin muutamme tästä pitkään aikaan minnekään. Hakuvaiheessa Piaa ja hänen miehensä miettivät myös asumisoikeusasuntoa, mutta päätyivät nopeasti edelleen vuokra-asuntoon, sillä vuokra-asuminen on heille tuttua ja he ovat asuneet vuokralla iät ja ajat.

– Eläkepäivillä voimme sitten miettiä muita vaihtoehtoja, mutta nyt vuokra on edelleen meille se kaikista paras vaihtoehto.  

Kerrostalon helppous viehättää

Piian nykyinen vuokra-asunto on kerrostalokolmio yhdessä tasossa, kun aikaisempi asunto oli rivitaloneliö kahdessa tasossa. – Kun neliöt ovat yhdessä tasossa, asunto tuntuu tilavammalta ja siivoaminenkin on helpompaa. Nyt jälkikäteen mietinkin, miten jaksoin asua kaksitasoisessa asunnossa niin kauan. Se kuitenkin palveli meidän perhettä lasteni ollessa pieniä erinomaisesti, mutta lasten muutettua pois yksitasoinen asunto tuntuu helpommalta, kertoo Piia.


Aluksi kerrostalossa asuminen mietitytti Piia, sillä hän mietti, miten rauhatonta asuminen kerrostalossa olisi rivitaloasumisen jälkeen. Hän kuitenkin hieman yllättyi, sillä nykyisessä kerrostalossa asumisen ääniä kuuluu vähemmän kuin aiemmassa asunnossa. Myös oman parvekkeen tuomasta yksityisyydestä Piia tykkää. – Parvekkeella saa olla omassa rauhassa eikä sinne ulkopuoliset kovin hyvin näe. Eikä yhtään haittaa, että meidän kolmannen kerroksen parvekkeelta on lisäksi hienot näkymät naapureiden kattojen yli, kehuu Piia.

 Samalla alueella jo melkein 25 vuotta

Piia on asunut Tiistilän alueella jo yli 24 vuotta ja on viihtynyt niin hyvin, ettei halunnut muuttaa alueelta minnekään. Hänellä on aiemmasta liitostaan jo aikuisia lapsia, jotka ovat myös kasvaneet lapsuutensa samalla alueella. Alueelta löytyy kaikki mitä vaan voi tarvita; rauhallinen ja luonnonläheinen sijainti, mutta ainoastaan viiden minuutin kävelymatka Ison Omenan kauppakeskukseen, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Metrolla pääsee suoraan keskustaan, mutta suoria bussilinjojakin menee edelleen. Koulutkin löytyvät kävelymatkan päästä. Piialla on miehensä kanssa myös vene venesatamassa ja sinne ajaa autolla muutamassa minuutissa ja käveleekin vain 15 minuuttia.

– En keksi mitään syytä muuttaa pois alueelta, asumme rauhallisessa talossa rauhallisella alueella mutta kuitenkin lähellä kaikkea, toteaa Piia.

Pääset näkemään Kalastajanmäki 8:n kohteen tiedot tästä!

Espoon vapaat vuokra-asunnot pääset tarkastelemaan taas täältä!

Asukastarinoita