Lahtelainen Tomi Torvinen muutti Asemantaustaan Kaarikadulle kesällä 2020. Hän teki jo keväällä hakemuksen useampiin Asemantaustan ja Launeen asumisoikeustaloihin. Tomi sai tarjouksen pienen kerrostalon pohjakerroksesta vapautuvasta kolmiosta, kävi katsomassa asuntoa ja oli kovin kiinnostunut siitä. Hakijat menevät tarjouskierrokselle järjestykseen asumisoikeusasuntojen järjestysnumeron mukaan: pienimmällä järjestysnumerolla oleva hakija on etusijalla asuntoon. Tomi ei kuitenkaan ollut ensimmäisten hakijoiden joukossa, mutta sai kuin saikin asunnon. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän pääsi muuttamaan asuntoon.

 

Uusi ilme kotiin kylpyhuoneremontilla

Tomin asunto on reilu 70-neliöinen kolmio, jossa on oma sauna sekä viihtyisä takapiha. Ikkunoita on peräti kolmeen suuntaan, joten asunto on hyvin valoisa, vaikka se onkin pohjakerroksessa. Taloyhtiö on valmistunut vuonna 1997, joten sinne on vuosien mittaan tehty erilaisia kunnostustöitä. Tomi ei kauaa ehtinyt asua Kaarikadulla, kun asukkaille kerrottiin 2021 alkuvuodesta alkavasta kylpyhuoneiden peruskorjauksesta. Osa kylpyhuoneista oli remontoitu jo edeltävänä vuotena, mutta nyt olisi muun muassa Tomin asunnon vuoro. Remontin aikana kylpyhuone ja sauna eivät ole asukkaiden käytössä, mutta heille on tietenkin järjestetty täksi ajaksi peseytymistilat muualla.


-    Onneksi remontti ei kestä muutamaa viikkoa kauemmin ja asunnossa voi kuitenkin asua tänä aikana. On myös hyvä, että minulla on vielä erillinen wc, jota voin käyttää remontin aikanakin. Toisinaan lähden kovimpia ääniä karkuun muualle.


Remontin myötä kylpyhuone päivittyy tähän päivään: sauna uusitaan kokonaan ja vanhat muovimatot vaihdetaan vaaleanharmaaseen laattaan. Seinät laatoitetaan valkoisella ja yhteen seinään tulee harmaa tehosteseinä.

Kesäpäivät Launeen perhepuistossa

Tomin koti sijaitsee lähellä Lahden keskustaa sekä Matkakeskusta. Myös Launeen supermarketit sekä muut palvelut ovat lyhyen matkan päässä. Tämä oli yksi kriteeri, mikä Tomilla oli asuntoa etsiessään. Asemantausta on todella puistomaista aluetta. Launeen keskuspuiston suosituin osa on nimeltään Launeen perhepuisto. Siellä on iso leikkialue, josta löytyy erikokoisia liukumäkiä ja kiipeilytelineitä, liikennepuisto polkuautoineen, vesileikkialue sekä paljon muuta! Puiston aukioloaikoina siellä järjestetään myös kerhotoimintaa ja muuta ohjattua toimintaa. Tomi asuu pääasiassa yksin, mutta hänen tyttärensä asuu hänen luonaan viikonloppuisin. Palveluiden lisäksi Tomin koti on keskeisellä paikalla, sillä tytär asuu lähellä ja he voivat viettää aikaa yhdessä. Etenkin perhepuisto on tyttären mieleen.


-    Tyttäreni tykkää todella paljon perhepuistosta ja käymmekin siellä usein.


Perhepuiston yhteydessä on lisäksi kesäisin auki todella suosittu minigolfrata, josta löytyy sopivan tasoisia ratoja kaiken ikäisille. Kioskista saa niin ruokaa kuin juomaakin sekä kuumia kesäpäiviä helpottamaan viileää jäätelöä tai jäähilejuomia. Minigolfradan vieressä on skeittipuisto, frisbeegolfrata sekä koirapuisto. Perhepuiston reunamilta löytyy lisäksi kuntosali, keilahalli, jäähalli sekä rullaluistelurata. Täällä viihtyy varmasti koko perhe!

Asumisoikeus on hyvä vaihtoehto omistus- ja vuokra-asunnolle

Tomi on asunut isoimman osan elämästään Lahdessa ja Hollolassa, muutamaa vuotta lukuun ottamatta. Hän on asunut myös Orimattilassa sekä Pertunmaalla. Tomi on asunut niin kerrostaloissa, rivitaloissa kuin paritalossakin, vuokralla ja omistusasunnossa sekä asumisoikeusasunnossakin. Hänen mukaansa asumisoikeusasuminen on hyvä vaihtoehto omistusasumiselle, sillä ei tarvitse sijoittaa niin suurta summaa rahaa asunnon hankintaan. Esimerkiksi ensiasunnon ostajan on Tomin mielestä hyvä harkita myös asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeusasunto on hänen mukaansa hyvä vaihtoehto myös vuokra-asunnolle, sillä vastike on huomattavasti vuokraa edullisempi, mutta asumisoikeusasunnossa tulee kuitenkin kaikki vuokra-asunnon edut mukana.

Lue lisää alueesta täältä!

 

 

 

 

Asukastarinoita